Τροχοί & TIR

Τα κρίσιμα θέματα των μεταφορών απασχόλησαν το συνέδριο της IRU

Η κλιμάκωση των τιμών των καυσίμων, οι περιβαλλοντικοί στόχοι μείωσης των εκπομπών ρύπων, η έλλειψη οδηγών, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας παγκοσμίως, η ανθεκτικότητα στην πανδημία και η ψη
Δευτέρα 09/05/2022 - 14:59
Κοινοποίηση στα Social Media

Η κλιμάκωση των τιμών των καυσίμων, οι περιβαλλοντικοί στόχοι μείωσης των εκπομπών ρύπων, η έλλειψη οδηγών, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας παγκοσμίως, η ανθεκτικότητα στην πανδημία και η ψηφιοποίηση τόσο στους τομείς της κινητικότητας όσο και των logistics ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στις εαρινές συνεδριάσεις των διοικητικών οργάνων της IRU στις 5-6 Μαΐου 2022 στη Γενεύη.

Την ΟΦΑΕ εκπροσώπησαν με φυσική παρουσία ο Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Απόστολος Κενανίδης, καθώς και η Γεν. Δ/ντρια της Ομοσπονδίας, κα. Ηρώ Δουμάνη, η οποία εκτελεί και καθήκοντα Αντιπροέδρου στο Συμβούλιο Εμπορευματικών Μεταφορών της IRU για την τριετή θητεία 2022-2024.

Εξετάστηκε, επίσης, ο κομβικός ρόλος και η ανταπόκριση της IRU και της ευρύτερης αγοράς των οδικών μεταφορών στην υποστήριξη των ανθρωπιστικών προσπαθειών που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της τελευταίας παγκόσμιας έρευνας σχετικά με την έλλειψη οδηγών από την αγορά εργασίας, τα οποία πρόκειται να δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, η στρατηγική που έχει αναπτύξει η IRU για να κάνει το επάγγελμα του οδηγού πιο ελκυστικό, καθώς και οι εξελίξεις στο διεθνές σύστημα TIR. Οι οικονομικοί λογαριασμοί της IRU για το 2021 παρουσιάστηκαν επίσης και εγκρίθηκαν από τα μέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο στο Συμβούλιο Εμπορευματικών Μεταφορών όσο και στην Γενική Συνέλευση διεξήχθη μια πολύ παραγωγική συζήτηση σχετικά με την ενδυνάμωση των οδικών μεταφορών υπό το φως της ραγδαίας αύξησης των τιμών των καυσίμων, των ανησυχιών για μακροπρόθεσμη ενεργειακή ανασφάλεια και των πολιτικών μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος. Η συζήτηση έγινε με τη μορφή πάνελ στο οποίο συμμετείχαν τα μέλη της IRU, DB Schenker και Shell, καθώς και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ). Στη συνέχεια, τα μέλη της IRU ενέκριναν έκτακτο ψήφισμα σχετικά με επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, το οποίο πρόκειται να κοινοποιήσει η ΟΦΑΕ και σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή: ΟΦΑΕ

PreviousNext