Τροχοί & TIR

Τα μυστικά του ηλεκτροκίνητου αστικού VDL Citea

Ετοιμάζεται το νέας γενιάς αστικό λεωφορείο VDL Citea, με τον Ολλανδό κατασκευαστή να μιλάει για εντυπωσιακές καινοτομίες, αν και το όλο project περιβάλλεται από μία επικοινωνιακή, θα λέγαμε, μυστικ
Τετάρτη 02/12/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ετοιμάζεται το νέας γενιάς αστικό λεωφορείο VDL Citea, με τον Ολλανδό κατασκευαστή να μιλάει για εντυπωσιακές καινοτομίες, αν και το όλο project περιβάλλεται από μία επικοινωνιακή, θα λέγαμε, μυστικότητα. Ωστόσο, δύο είναι τα βασικά στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά:

Το ηλεκτρικό Citea θα έχει αμάξωμα 15% ελαφρύτερο από το αντίστοιχο συμβατικό και οι μπαταρίες του θα ενσωματωθούν στο πάτωμα για μεγαλύτερη ασφάλεια, βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά (χαμηλότερο κέντρο βάρους), με αποτέλεσμα να δίνει ταυτόχρονα και αυξημένη μεταφορική ικανότητα.

Το ηλεκτρικό Citea κτίζεται τόσο στην Ολλανδία όσο και στο Βέλγιο και η VDL «ποντάρει» να κερδίσει τους μεγάλους διαγωνισμούς προμήθειας αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων που αναμένεται να προκηρυχθούν από τις μεγάλες εταιρείες που έχουν αναλάβει το συγκοινωνιακό έργο σε αρκετές πόλεις των δύο χωρών.

Σχετικό με το παραπάνω είναι το γεγονός ότι το νέο Citea θα είναι διαθέσιμο σε 4 μήκη, ώστε να καλύπτει συνολικά τις ανάγκες των συγκοινωνιακών φορέων.

PreviousNext