Τροχοί & TIR

Τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού

Σε λειτουργία τέθηκε ο νέος σταθμός διοδίων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020 θα έχει ολοκληρωθεί σταδιακά η επιβολή τελών διοδίων στο τμήμα του Κάθετου Άξονα της Εγνατί
Δευτέρα 25/11/2019 - 11:36
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε λειτουργία τέθηκε ο νέος σταθμός διοδίων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020 θα έχει ολοκληρωθεί σταδιακά η επιβολή τελών διοδίων στο τμήμα του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά - Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνα, με τους νέους σταθμούς να βρίσκονται στην Ασπροβάλτα και στο Στρυμονικό.

Παράλληλα, η Εγνατία Οδός προχώρησε στην τροποποίηση του τιμήματος των τελών διοδίων στους υπόλοιπους σταθμούς (βλέπε πίνακα) και έδωσε στην κυκλοφορία τη Γέφυρα της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, πάνω από την οδό Λαγκαδά.

Αναλυτικότερα, όπως προαναφέρθηκε εισπράττονται ήδη διόδια στο τμήμα Α/Κ Καλοχωρίου - Α/Κ Ευκαρπίας, Μετωπικός Σταθμός Θεσσαλονίκης, όπως και στα τμήματα Α/Κ Δυτ. Σιάτιστας - Α/Κ Βέροιας (Τροποποίηση τιμήματος), Μετωπικός Σταθμός Πολυμύλου. Ομοίως, ξεκίνησε η είσπραξη του αναπροσαρμοσμένου τιμήματος για το τμήμα Α/Κ Βέροιας - Α/Κ Καλοχωρίου (Τροποποίηση τιμήματος), Μετωπικός Σταθμός Μαλγάρων.

Η 4η Δεκεμβρίου ορίστηκε ως χρόνος έναρξης της είσπραξης για το τμήμα Α/Κ Ρεντίνας - Α/Κ Στρυμόνα, Μετωπικός Σταθμός Ασπροβάλτας. Το ίδιο ισχύει και για το αναπροσαρμοσμένο τίμημα για το τμήμα Α/Κ Ευκαρπίας - Α/Κ Ρεντίνας, Μετωπικός Σταθμός Ανάληψης

Στις 15 Ιανουαρίου 2020 θα αρχίσει η χρέωση διοδίων στο τμήμα Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Στρυμονικού, Μετωπικός Σταθμός Στρυμονικού. Την ίδια ημέρα θα εκκινήσει και η είσπραξη του αναπροσαρμοσμένου τιμήματος για το τμήμα Α/Κ Στρυμονικού - Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνας, Μετωπικός Σταθμός Προμαχώνα.

Συγκεκριμένα, το ειδικό τέλος ανά κατηγορία οχήματος για τους Σταθμούς Διοδίων της Εγνατίας Οδού, εμφανίζεται αναλυτικά στον ακόλουθο πίνακα:

Πίνακας Καθορισμού Τελών Διοδίων (ευρώ)
Κατηγορία οχήματος Περιγραφή Θεσσαλονίκης Πολυμύλου Μαλγάρων Ασπροβάλτας Ανάληψης  Στρυμονικό Προμαχώνα
Ελαφρά οχήματα Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,70μ. 0,50 2,20 1,20 0,90 1,80 1,00 2,00
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις (4) άξονες Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,70 μ. 1,00 5,50 3,00 2,30 4,50 2,50 5,00
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις (4) ή περισσότερους άξονες Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με τέσσερις ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,70 μ 1,50 7,70 4,20 3,20 6,30 3,50 7,00

Σημειώνεται, πως τα παραπάνω αφορούν στο μεταβατικό διάστημα μέχρι την πλήρη θέση σε λειτουργία του συνόλου των μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων που χωροθετήθηκαν επί της Εγνατίας Οδού και των καθέτων σε αυτήν οδικών αξόνων.

PreviousNext