Τροχοί & TIR

ATLAS, το αυτόνομο φορτηγό της MAN

Ολοκληρώθηκε το τελευταίο στάδιο δοκιμών του πρωτότυπου αυτόνομου φορτηγού MAN με την ονομασία ATLAS και όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι ανάπτυξης του προγράμματος, όλα τα συστήματα ασφαλείας, οι αισθητήρ
Πέμπτη 26/10/2023 - 15:07
Κοινοποίηση στα Social Media

Ολοκληρώθηκε το τελευταίο στάδιο δοκιμών του πρωτότυπου αυτόνομου φορτηγού MAN με την ονομασία ATLAS και όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι ανάπτυξης του προγράμματος, όλα τα συστήματα ασφαλείας, οι αισθητήρες, τα ραντάρ και οι κάμερες λειτούργησαν ικανοποιητικά.

Οι χωρίς οδηγό δοκιμές του φορτηγού MAN ξεκίνησαν το 2022 με τη συνεργασία ομάδας τεχνικών από διαφορετικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η MAN Truck & Bus, η Bosch κ.α.

Πέρα όμως από το ίδιο το όχημα, η κοινοπραξία των εταιρειών ανέπτυξε και λειτούργησε δοκιμαστικά το Κέντρο Ελέγχου, αυτό το οποίο παρακολουθεί όλες τις λειτουργίες του φορτηγού και την πορεία του στον δρόμο.

Η άψογη λειτουργία του Κέντρου Ελέγχου, το οποίο επανδρώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό, είναι αναπόσπαστο μέρος του αυτόνομου φορτηγού και αποτελεί προϋπόθεση για την κυκλοφορία κάθε οχήματος χωρίς οδηγό, σύμφωνα με τη σχετική γερμανική νομοθεσία.

Αυτό θα είναι και το επόμενο βήμα, δηλαδή η πιστοποίηση της άψογης λειτουργίας του αυτόνομου φορτηγού και του Κέντρου Ελέγχου, προκειμένου να ζητηθεί η άδεια από τις Αρχές για να κυκλοφορήσει το «ATLAS» σε αυτοκινητόδρομο.

PreviousNext