Τροχοί & TIR

Θα λέγεται STELLANTIS

«STELLANTIS» θα είναι το εταιρικό όνομα του νέου ομίλου που θα προκύψει, όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση των εταιρειών Peugeot SA (Groupe PSA) και Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA), κάτι που προγραμμ
Πέμπτη 23/07/2020 - 11:22
Κοινοποίηση στα Social Media

«STELLANTIS» θα είναι το εταιρικό όνομα του νέου ομίλου που θα προκύψει, όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση των εταιρειών Peugeot SA (Groupe PSA) και Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA), κάτι που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Σημειώνεται πως το όνομα της νέας εταιρείας βασίζεται στο λατινικό ρήμα «stello», που σημαίνει «φωτίζοντας με αστέρια». Αργότερα φέτος θα παρουσιαστεί και το σχετικό λογότυπο, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι τα ονόματα των μαρκών που ανήκουν στους δύο ομίλους θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Υπενθυμίζεται πως η δεσμευτική συμφωνία συνένωσης μεταξύ των δύο ομίλων -που προβλέπει την 50/50 συγχώνευση των επιχειρήσεών τους- είχε υπογραφή στις 18 Δεκεμβρίου 2019. Η νέα εταιρεία αναμένεται να αποτελέσει την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως βάσει όγκου παραγωγής και την 3η από πλευράς εσόδων.

PreviousNext