Τροχοί & TIR

Τι απαντά η ΟΦΑΕ στο δημοσίευμα του ΤΡΟΧΟΙ & TIR για το διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ομοσπονδία

Για τον διορισμό με δικαστική απόφαση προσωρινής διοίκησης στην ΟΦΑΕ και στο σχετικό άρθρο του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR απάντησε η ΟΦΑΕ, η οποία επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του περιοδικού, στρέφετ
Τετάρτη 29/07/2020 - 21:57
Κοινοποίηση στα Social Media

Για τον διορισμό με δικαστική απόφαση προσωρινής διοίκησης στην ΟΦΑΕ και στο σχετικό άρθρο του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR απάντησε η ΟΦΑΕ, η οποία επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του περιοδικού, στρέφεται όμως κατά του Γ. Πασπάτη προέδρου και των άλλων μελών της προσωρινής διοίκησης για προβλήματα που προκαλούν και προδικάζει ότι οι καταγγελίες τους, βάσει των οποίων εκδόθηκε η απόφαση του μονομελούς δικαστηρίου, για τον διορισμό της προσώρινης διοίκησης θα αποδειχθούν αβάσιμες.

 

Δημοσιεύουμε ολόκληρη την απάντηση της ΟΦΑΕ, επισημαίνοντας ότι το ΤΡΟΧΟΙ & TIR στο άρθρο του κατέγραψε το γεγονός του διορισμού της προσωρινής διοίκησης, αναφέροντας μάλιστα ότι η σημερινή υπό τον κ. Κενανιδη διοίκηση συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά της. Η τελική δικαστική κρίση επί της υπόθεσης που περιγράφεται στο σκεπτικό της 1497/20 απόφασης του Μονομελούς Δικαστηρίου θα δημοσιευθεί επίσης στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR.

Ακολουθεί η απάντηση που λάβαμε από την ΟΦΑΕ:

Αρ.Πρωτ.: Α9/0596

Αθήνα, 27/07/2020

Προς: Το περιοδικό "ΤΡΟΧΟΙ & TIR"

Κύριοι, Με αφορμή το δημοσίευμα του περιοδικού σας "ΤΡΟΧΟΙ & TIR" της 22ας Ιουλίου 2020 και για την αποτροπή δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων, σας αναφέρουμε τα εξής: Τα τελευταία χρόνια, η διοίκηση της ΟΦΑΕ, που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειονότητας των αντιπροσώπων που απαρτίζουν τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας, δέχεται μια συστηματική και οργανωμένη επίθεση από συνδικαλιστικούς αντιπάλους της.

Πρόκειται για σωματεία και εκπροσώπους τους, που αποτελούν ισχνή μειοψηφία σε σύγκριση με την τεράστια απήχηση της διοίκησής μας στη Γενική μας Συνέλευση, η οποία αποτυπώθηκε και κατά τις τελευταίες αρχαιρεσίες της ΟΦΑΕ, στις 20-6-2020, οπότε εξελέγησαν τα νέα όργανα διοίκησης της Ομοσπονδίας μας. Τα πρόσωπα αυτά δεν μετέχουν στα συλλογικά όργανα της ΟΦΑΕ, δεν έχουν καμιά απήχηση στον κλάδο των αυτοκινητιστών, ενώ οι πρακτικές τους έχουν επανειλημμένα αποδοκιμαστεί από το ανώτατο όργανο της ΟΦΑΕ, τη Γενική μας Συνέλευση.

Η επίθεση αυτή έχει σκοπό όχι μόνο να απαξιώσει τα μέλη της διοίκησής μας σε ατομικό επίπεδο, αλλά, επιπλέον, να δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία και δράση της ΟΦΑΕ και να δυσχεράνει τις σχέσεις της με τις Υπηρεσίες και τις Αρχές, με τις οποίες αυτή συνεργάζεται.

 

Σας αποστέλλουμε την παρούσα, προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, που σκόπιμα συσκοτίζουν οι συγκεκριμένοι και γνωστοί αυτοκινητιστές , αναφορικά με τη νόμιμη διοίκηση της Ομοσπονδίας μας. Με τη με αρ. 1497/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών διορίστηκε προσωρινή διοίκηση με τα εκεί αναφερόμενα πρόσωπα με μόνη αρμοδιότητα η ΟΦΑΕ α) να υποβάλει την δήλωση του άρθρου 464 ΠΚ για την πρόοδο της ποινικής διαδικασίας (που άνοιξε μετά από -αβάσιμες όπως θα αποδειχθεί- καταγγελίες των ίδιων) και β) να αποφασίσει την άσκηση αγωγής αποζημίωσης κατά μελών προηγούμενων διοικήσεων της ΟΦΑΕ, εξουσιοδοτώντας πληρεξούσιο δικηγόρο για το σκοπό αυτό. Σημειώνουμε ότι κατά της απόφασης αυτής θα καταθέσουμε, στο αμέσως προσεχές διάστημα, έφεση, ζητώντας την εξαφάνισή της, λόγω εσφαλμένης ερμηνείας και εφαρμογής του νόμου και του καταστατικού μας και λόγω εσφαλμένης αξιολόγησης των αποδείξεων.

Η υποβολή της δήλωσης για την πρόοδο της ποινικής διαδικασίας έχει ήδη λάβει χώρα, έχει δηλαδή αναλωθεί η σχετική αρμοδιότητα, οπότε η μόνη αρμοδιότητα που έχει πλέον η διορισμένη προσωρινή διοίκηση είναι η λήψη απόφασης για άσκηση αποζημιωτικής αγωγής. Η έκδοση της απόφασης 1497/2020 του Μονομελούς Πρωτοδικείου δεν θίγει στο παραμικρό την ύπαρξη και τις αρμοδιότητες της νόμιμης αιρετής διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, αφού, πλην της απόφασης για άσκηση αποζημιωτικής αγωγής, καμιά άλλη εξουσία ή αρμοδιότητα δεν παρασχέθηκε από το δικαστήριο στην προσωρινή διοίκηση, με αποτέλεσμα η υπάρχουσα και νόμιμα εκλεγμένη διοίκησή μας να έχει όλες τις αρμοδιότητες που πηγάζουν από το καταστατικό μας και το νόμο, αφού αυτές ποτέ δεν αφαιρέθηκαν ούτε ανατέθηκαν σε άλλο όργανο.

Τα μέλη της διορισμένης προσωρινής διοίκησης μετά τη συγκρότησή τους, προέβησαν, αντίθετα με την απόφαση που τα διόρισε, σε αποφάσεις, που καμιά σχέση δεν έχουν με την παρασχεθείσα αρμοδιότητα, αλλά ελήφθησαν με προφανή σκοπό να βλάψουν την ΟΦΑΕ κα να δημιουργήσουν σύγχυση στις υπηρεσίες και της αρχές, με τις οποίες αυτή συνεργάζεται όλα αυτά τα χρόνια.

Η δημοσιοποίηση από πλευράς τους σε αρχές και υπηρεσίες καθώς και σε έντυπα που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αυτοκινητιστών του διορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΟΦΑΕ, δημοσιοποίηση που συνοδεύεται από αναφορές σχετικές με ποινικές διώξεις (οι οποίες έχουμε τη βεβαιότητα, βάσει στοιχείων, ότι τα οδηγήσουν τελικά σε απαλλακτική κρίση) είναι ενέργεια που όχι μόνο δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την παρασχεθείσα σ αυτούς αρμοδιότητα, αλλά επιπλέον υποδηλώνει την έντονη συνδικαλιστική αντιπαλότητα και τη σαφή πρόθεσή τους να βλάψουν την ΟΦΑΕ και τα πρόσωπα της αιρετής διοίκησής της, δημιουργώντας εντυπώσεις και σύγχυση σε σχέση με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας μας.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, που είναι απόντα από τα συλλογικά όργανα και τις λειτουργίες της ΟΦΑΕ, έχουν ήδη παραβιάσει και εξακολουθούν να παραβιάζουν την παραπάνω απόφαση που τα διόρισε (για την παραπάνω συγκεκριμένη αρμοδιότητα) και συνεχίζουν, λόγω της συνδικαλιστικής τους αντιπαλότητας ιδίως προς τον, επί σειρά ετών, εκλεγμένο πρόεδρο της ΟΦΑΕ, κ. Απόστολο Κενανίδη, να προσβάλουν την προσωπικότητα των μελών της διοίκησής μας και να δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία της ΟΦΑΕ.

Ο Γεώργιος Πασπάτης, μάλιστα, ο οποίος έχει προ πολλού διαγραφεί από μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΟΦΑΕ, λόγω αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς, εκτός όλων των άλλων, ασκεί αφόρητες πιέσεις στο προσωπικό μας να συμπράξει στην υλοποίηση των παράνομων αποφάσεων της προσωρινής διοίκησης, προκειμένου να αντιποιηθεί αρμοδιότητες, που δεν έχει ούτε αυτός ούτε άλλο μέλος της διορισθείσας προσωρινής διοίκησης.

Η ΟΦΑΕ έχει ήδη αποστείλει την από 17-7-2020 εξώδικη διαμαρτυρία, δήλωση πρόσκληση σε όλα τα μέλη της διορισμένης προσωρινής διοίκησης, διαμαρτυρόμενη για τις ενέργειες αυτές και τις πρακτικές τους, καλώντας τους, μεταξύ άλλων, να πάψουν να δημιουργούν προβλήματα στο προσωπικό και στις σχέσεις της ΟΦΑΕ με τις Αρχές. Είναι αυτονόητο ότι για όλες αυτές τις ενέργειες της διορισμένης προσωρινής διοίκησης επιφυλασσόμαστε ρητά να ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας για την προστασία των εννόμων συμφερόντων της ΟΦΑΕ και των μελών της διοίκησής μας ατομικά.

Επομένως, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, η διοίκησή μας, η οποία επί σειρά ετών απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών μας, όπως επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά κσι κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας μας στις 20-6-2020, νόμιμα εξακολουθεί να ασκεί το σύνολο των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων της και να εκπροσωπεί, σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της την ΟΦΑΕ, τόσο στην εσωτερική της λειτουργία όσο και στις σχέσεις της με τις Υπηρεσίες και Αρχές.

Για την ΟΦΑΕ

Ο Πρόεδρος                    Ο Γενικός Γραμματέας

Απόστολος Κενανίδης     Χαράλαμπος Τσοχαταρίδης

PreviousNext