Το χρονοδιάγραμμα εργασιών του Οδικού Άξονα «Πάτρα - Πύργος» εξήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Τώρα δεν τίθεται το θέμα αν θα γίνει ο δρόμος, αλλά το πότε θα γίνει, κι αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά όλης της χώρας», τονίζοντας πως έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του Έργου.

Αναφερόμενος στις ενέργειες που έκανε από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε πως ήρθε σε συνεννόηση με τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πέτυχε την αλλαγή της στάσης της Κομισιόν για τη χρηματοδότηση του Έργου πέραν του 2023, γιατί αν δεν ολοκληρώνονταν μέχρι τα τέλη του 2024, η Ε.Ε. θα ζητούσε να της επιστραφούν τα χρήματα που είχε διαθέσει και επιπρόσθετα όλες οι δαπάνες του έργου θα βάρυναν τους εθνικούς πόρους.

«Το γεγονός ότι καταφέραμε να μεταστρέψουμε την απόφαση της Κομισιόν και να δεχθεί την ένταξη του έργου ως «γέφυρα» στη νέα Προγραμματική Περίοδο αποτελεί μια τεράστια επιτυχία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, στη συνέχεια αποφασίσθηκε η επανένταξη του έργου στη Σύμβαση Παραχώρησης της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επανένταξη του Τμήματος Πάτρα – Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης και αναμένουμε την τελική έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, ώστε να έρθει προς κύρωση στη Βουλή η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης.

«Ελπίζουμε πως εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG COMP) θα έχει απαντήσει θετικά στο αίτημά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι να εκκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο».