Τροχόσπιτο Ford Transit Custom (+video)

Τετ, 06/02/2019 - 10:41
Transit Custom Nugget και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις,

Απευθείας από τους εμπόρους της Ford θα είναι διαθέσιμο το νέο τροχόσπιτο που στήθηκε πάνω στο Transit Custom, από τους ειδικούς της Westfalia. Ονομάζεται Transit Custom Nugget και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με αυτήν με το μακρύ μεταξόνιο να ακούει στο όνομα Nugget Plus, να είναι μακρύτερη σε μήκος κατά 36,7 εκ. και να προσφέρει επιπλέον της κανονικής, περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και -κυρίως- τουαλέτα.

Το Nugget camper μπορεί να κοιμίσει μέχρι και 4 άτομα, καθώς στην οροφή του φιλοξενείται ένα διπλό κρεβάτι, με το δεύτερο κρεβάτι να βρίσκεται στο χώρο του καθιστικού. Προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στη σταθερή οροφή (υποχρεωτικά στην έκδοση Nugget Plus) και στην αναδυόμενη. Η εσωτερική διαρρύθμιση ακολουθεί τη λογική των τριών χώρων, καθώς πίσω υπάρχει η κουζίνα σχήματος «L», στη μέση το καθιστικό και στην οροφή το υπνοδωμάτιο.

Το πάτωμα διαθέτει επένδυση σε απομίμηση ξύλου και ένα βοηθητικό σύστημα θέρμανσης που κρατά τους επιβάτες άνετους, όσο το όχημα είναι σταθμευμένο για τη νύχτα. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται μικρή κουζίνα, νεροχύτης, ψυγείο 40 λίτρων και δύο δεξαμενές νερού χωρητικότητας 42 λίτρων η κάθε μία, οι οποίες τροφοδοτούν και το υπαίθριο ντους στο πίσω μέρος του οχήματος.

Μέχρι και πέντε άτομα μπορούν να καθίσουν γύρω από το τραπέζι του εσωτερικού χώρου, οι τρεις σε πάγκο και οι άλλοι δύο στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού τα οποία περιστρέφονται κατά 180ο. Ένα πτυσσόμενο τραπέζι με δύο καρέκλες και μια αναδιπλούμενη τέντα, επιτρέπουν το φαγητό στην ύπαιθρο.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του εξοπλισμού είναι το νέο σύστημα infotainment, SYNC 3, που συνδυάζεται με οθόνη αφής 8 ιντσών. Το «παρών» στον εξοπλισμό δίνουν άφθονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, όπως τα Cross Traffic Alert, Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, rear wide-view camera και Adaptive Cruise Control.

Υπεύθυνος για την κίνηση του Transit Custom Nugget είναι ο 2λιτρος EcoBlue diesel κινητήρας της Ford, ο οποίος προσφέρεται με απόδοση 130 και 170 ίππων. Υπάρχει η επιλογή για 6άρι μηχανικό κιβώτιο και για αυτόματο SelectShift έξι σχέσεων. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει καταναλώσεις καυσίμου που εκκινούν από τα 6,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 που αρχίζουν από τα 165 γρ./χλμ.

Video URL