Τροχοί & TIR

Το τρόλεϊ της Solaris

Η Γκντίνια της Πολωνίας παρήγγειλε 30 ακόμα τρόλεϊ της Solaris, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 95 εκ. ζλότι (περίπου 22,65 εκ. ευρώ). Λόγος γίνεται για 16 μονάδες του αρθρωτού Trollino 18 και άλλες
Τρίτη 24/04/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Γκντίνια της Πολωνίας παρήγγειλε 30 ακόμα τρόλεϊ της Solaris, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 95 εκ. ζλότι (περίπου 22,65 εκ. ευρώ). Λόγος γίνεται για 16 μονάδες του αρθρωτού Trollino 18 και άλλες 14 του Trollino 12, ένα μοντέλο που κυκλοφορεί εδώ και καιρό στους δρόμους της πολωνικής πόλης.

Τα εν λόγω οχήματα της Solaris θα εξοπλίζονται με αναβαθμισμένες μπαταρίες, οι οποίες θα επιτρέπουν στα τρόλεϊ να κινούνται και σε δρόμους που δεν έχουν γραμμές ηλεκτροδότησης, δίχως δηλαδή να κάνουν χρήση του παντογράφου. Η χωρητικότητα των μπαταριών των Trollino 12 είναι στις 58 kWh και αυτές των Trollino 18 στις 87 kWh. Επιπλέον, το συμβόλαιο προβλέπει την αντικατάσταση των παλαιών μπαταριών νικελίου σε 21 ήδη υπάρχοντα τρόλεϊ της πόλης, με νέες ιόντων λιθίου, οι οποίες θα τους επιτρέπουν να κινούνται για 15-20 χιλιόμετρα δίχως να είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ο εκμοντερνισμός των παλαιών τρόλεϊ θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ οι παραδόσεις των νέων οχημάτων θα αρχίσουν το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι την επόμενη άνοιξη.

PreviousNext