Τροχοί & TIR

VDL και Siemens εξελίσσουν νέα οχήματα αυτόνομης οδήγησης

Θα προσφέρουν ακόμη καλύτερες λύσεις στις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες. Μία από αυτές είναι η ολοένα και πιο δύσκολη αγορά εργασίας και η έλλειψη οδηγών.
Σάββατο 27/04/2024 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: VDL
φωτό: VDL

Το φθινόπωρο του 2024, η Siemens Nederland (Ολλανδίας) και η VDL Automated Vehicles θα λανσάρουν τη δεύτερη γενιά της αυτοματοποιημένης πλατφόρμας logistics που βασίζεται σε οχήματα αυτόνομης καθοδήγησης (AGVs) για βιομηχανικές επιχειρήσεις, αποθήκες logstics και  χώρους μικτής κυκλοφορίας. 

Για την περαιτέρω ενίσχυση αυτής της συνεργασίας, ο CEO της Siemens Nederland Dirk De Bilde, ο Edwin Willems, Senior Vice President VDL Groep και ο Karel Smits, Business Unit Manager VDL Automated Vehicles υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία συνεργασίας. 

φωτό: VDL
φωτό: VDL

Αυτή συνδυάζει την τεχνογνωσία και την εμπειρία των Siemens και VDL για την περαιτέρω ανάπτυξη της απαιτούμενης υποδομής, όπως η παροχή ρεύματος και το δίκτυο, καθώς και εικονικές προσομοιώσεις (τα αποκαλούμενα «ψηφιακά δίδυμα») για τη δεύτερη γενιά ηλεκτρικών AGV. 

Η Siemens θα προμηθεύσει όλες τις μονάδες κίνησης, αυτοματισμού και ψηφιοποίησης - από τους ηλεκτροκινητήρες έως το λογισμικό. Το λογισμικό της Siemens αποτελείται από δοκιμασμένα και πιστοποιημένα modules που μπορούν να αναπτυχθούν για μια ποικιλία λειτουργιών του οχήματος. Η Siemens θα παρέχει επίσης όλες τις παραμέτρους ασφαλείας που απαιτούνται σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα.

Η VDL κατασκευάζει εδώ και χρόνια AGV για χρήση κυρίως σε διάφορα λιμάνια. Πολλά από αυτά λειτουργούν στους μεγαλύτερους και πιο προηγμένους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο. Το 2017 η VDL άρχισε να αναπτύσσει μικρότερα AGV για χρήση σε βιομηχανικές επιχειρήσεις. Να σημειωθεί ότι, όλα αυτά τα οχήματα μπορούν να οδηγηθούν και κανονικά, με χειριστή στη θέση οδήγησης. Αυτή η υβριδική αυτοματοποιημένη/μη αυτοματοποιημένη μεταφορά κερδίζει έδαφος στην ευρωπαϊκή αγορά χάρη στο ευρύ φάσμα εφαρμογών της. 

Με τη δεύτερη γενιά AGVs, η VDL και η Siemens θα προσφέρουν ακόμη καλύτερες λύσεις στις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες. Μία από αυτές είναι η ολοένα και πιο δύσκολη αγορά εργασίας και η έλλειψη οδηγών. Οι διαθέσιμοι οδηγοί μπορούν να αναλάβουν περισσότερες εξερχόμενες αποστολές, ενώ τα αυτοματοποιημένα οχήματα, με διαθεσιμότητα 95%, μπορούν να διεκπεραιώνουν ταξίδια εντός του χώρου. 

Οι ηλεκτρικές μεταφορές (τα AGV είναι αμιγώς ηλεκτρικά) βοηθούν επίσης τις εταιρείες να επιτύχουν τους ενεργειακούς στόχους, να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα και να μειώσουν τις εκπομπές CO2. Οι πιλοτικές μελέτες δείχνουν επίσης μείωση των τραυματισμών και των ζημιών.
 

PreviousNext