Τροχοί & TIR

Ξεκινά ευρωπαϊκό πρόγραμμα δοκιμής στόλου φορτηγών υδρογόνου

Αποφασίστηκε η δοκιμή των φορτηγών σε ένα πραγματικό περιβάλλον μεταφορών, με την ανάπτυξη 16 πρωτότυπων ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου τα οποία θα ενταχθούν στους στόλους μεγάλων ομίλων.
Τετάρτη 29/11/2023 - 14:07
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: IRU
φωτό: IRU

Οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των φορτηγών υδρογόνου παρουσιάστηκαν κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου, ένα συνέδριο που διήρκεσε πέντε ημέρες και συζητήθηκαν η προώθηση της έρευνας για το υδρογόνο και η εφαρμογή του στα βαρέα οχήματα.

Αποφασίστηκε η δοκιμή των φορτηγών σε ένα πραγματικό περιβάλλον μεταφορών, με την ανάπτυξη 16 πρωτότυπων ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου τα οποία θα ενταχθούν στους στόλους μεγάλων ομίλων, όπως ο όμιλος Colruyt στο Βέλγιο, DHL και το BMW Group στη Γερμανία και Carrefour, ID Logistics, Malherbe και Jack Perrenot στη Γαλλία. Στη γειτονική Ελβετία, τέσσερα φορτηγά θα διανέμουν αγαθά στο ελβετικό σούπερ μάρκετ Coop.

Προηγουμένως, οι υπεύθυνοι των στόλων ενημερώθηκαν για την ανάπτυξη των οχημάτων και τους σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου που έχουν τεθεί σε λειτουργία και για θέματα που αφορούν την εμβέλεια, τη διαθεσιμότητα και την καταλληλότητα επιλογών ανεφοδιασμού, βάρη και διαστάσεις οχημάτων, πρόσβαση σε υποδομές, διατροπικές μεταφορές, οικονομικά κίνητρα και διαθεσιμότητα πράσινων προμηθειών υδρογόνου.

PreviousNext