Περιορισμένη είναι η πρόσβαση έως τις 3 Απριλίου σε ένα μεγάλο τμήμα του Βορρά της Ιταλίας, σύμφωνα με το νέο διάταγμα του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, στην οποία η κατάσταση λόγω κοροναϊού είναι κρίσιμη.

Έτσι, οι πιο κάτω «κόκκινες» ζώνες βρίσκονται σε καραντίνα και η είσοδος - έξοδος από αυτές είναι περιορισμένη. Αναλυτικότερα, περιλαμβάνονται οι εξής περιοχές:

  • Lombardia (ολόκληρη η περιοχή)

  • Piemonte (Alessandria, Asti, Novara, Vercelli, Verbano Cusio Ossola)

  • Veneto (Venice, Padua, Treviso)

  • Emilia-Romagna (Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini)

  • Marche (Pesaro Urbino)

Ωστόσο, σύμφωνα με το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών, τα μέτρα αυτά δεν επηρεάζουν τους διασυνοριακούς εργαζομένους και τη μεταφορά εμπορευμάτων. «Τα εμπορεύματα μπορούν να εισέλθουν και να εξέλθουν από τις περιοχές που αναφέρονται στο διάταγμα. Τα μεταφερόμενα εμπορεύματα θεωρούνται ως ένας καλά αιτιολογημένος λόγος εργασίας: οι μεταφορείς μπορούν, κατά συνέπεια, να εισέλθουν και να εξέλθουν καθώς και να μετακινηθούν εντός των πληγεισών περιοχών, αλλά μόνο για λόγους παράδοσης ή / και φόρτωσης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Σημειώνεται, πως είναι απαραίτητο να αποδειχθεί ο επιχειρηματικός λόγος της μετακίνησης με τα κατάλληλα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του παραστατικού τιμολόγησης, της ταυτότητας της εταιρείας ή δήλωση του εργοδότη που πιστοποιεί την ανάγκη για το ταξίδι. Αυτά τα έγγραφα πρέπει να υποβάλλονται στις αρχές δημόσιας ασφάλειας που καλούνται να εξασφαλίσουν την παρακολούθηση των μέτρων περιορισμού.