Τροχοί & TIR

Υποδομές Μεταφορών: Δημοπράτηση έργων 4 δισ.

Στα πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία που δημιουργεί το ράλι ανόδου στις κατασκευές αναφέρθηκε από το βήμα του 5ου Συνεδρίου για τις Υποδομές και τις Μεταφορές, ο Υφυπουργός Υποδομών
Τετάρτη 01/06/2022 - 09:57
Κοινοποίηση στα Social Media

Στα πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία που δημιουργεί το ράλι ανόδου στις κατασκευές αναφέρθηκε από το βήμα του 5ου Συνεδρίου για τις Υποδομές και τις Μεταφορές, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης.

Σημείωσε ότι σε λιγότερο από 3 χρόνια δημοπρατήθηκαν έργα 8 δισ. και έχουν συμβασιοποιηθεί έργα 3,5 δισ. που ήδη υλοποιούνται. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «έως τις αρχές του επόμενου έτους θα έχουμε δημοπρατήσει έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ακόμα και θα έχουμε ήδη συμβασιοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος από όσα έμειναν».

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών, «η πρόβλεψη σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε, με τη συνεργασία και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι πως η συνεισφορά των έργων αυτών είναι της τάξεως των 200.000 θέσεων εργασίας για την επόμενη τριετία» και πρόσθεσε ότι «μας δίνεται ήδη η ευκαιρία για να κάνουμε το Brain Gain πράξη».

Η εικόνα των έργων

Περιγράφοντας την εικόνα που δημιουργούν τα μεγάλα έργα τα οποία ήδη έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται ο κ. Καραγιάννης τόνισε:

«Σκεφτείτε την Κρήτη μετά την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ που ξεκινά φέτος μετά από δεκαετίες συζητήσεων και μετά την ολοκλήρωση του Καστελίου.

Σκεφτείτε τη Βόρεια Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων σιδηροδρομικών έργων που θα διασυνδέουν τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης με τη Βουλγαρία και τη Μαύρη Θάλασσα.

Σκεφτείτε την Αττική μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης προς Πειραιά το καλοκαίρι, μετά την παράδοση της Γραμμής 4, μετά τις νέες επεκτάσεις προς τα Δυτικά και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης και των νέων επεκτάσεων της Αττικής Οδού προς Ελληνικό και προς τους λιμένες της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Σκεφτείτε όμως και τη Θεσσαλονίκη, μετά την Ολοκλήρωση του Μετρό, του Flyover, του νέου Προαστιακού Δυτικής Θεσσαλονίκης».

PreviousNext