Τροχοί & TIR

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές στον Ν. Μαγνησίας

Τον υποχρεωτικό εφοδιασμό των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά, από ώρα 07:00΄ της Τε
Τετάρτη 10/01/2024 - 09:48
Κοινοποίηση στα Social Media

Τον υποχρεωτικό εφοδιασμό των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά, από ώρα 07:00΄ της Τετάρτης 10-01-2024 και μέχρι νεοτέρας, για τα οχήματα που κινούνται στα ορεινά και ημιορεινά του Ν. Μαγνησίας (Πήλιο, Όρθυς), ανακοίνωσε η Δ/νση Αστυνομίας Μαγνησίας. 

α. Ως «αντιολισθητικά» νοούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα. 

β. Ως ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα) νοούνται τα ελαστικά για χρήση σε συνθήκες χιονόπτωσης δηλαδή εκείνα που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και χαρακτηριστικό M+S 

γ. Ο έλεγχος ύπαρξης κατάλληλων αντιολισθητικών μέσων διενεργείται με οπτικό έλεγχο από τις ελεγκτικές Αρχές. 

Η τοποθέτηση των αντιολισθητικών μέσων, εφόσον απαιτηθεί θα πραγματοποιείται σε κατάλληλο και ασφαλές σημείο του οδικού δικτύου που δε δημιουργεί εμπόδια στην οδική κυκλοφορία, λαμβανομένων από τους οδηγούς όλων των απαραίτητων μέτρων σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (π.χ. προειδοποιητικό τρίγωνο σε ικανή απόσταση).

Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επ. Οδό Χανίων - Κισσού Μαγνησίας, από τη διασταύρωση του Χιονοδρομικού Κέντρου "Αγριόλευκες Πηλίου" μέχρι τη διασταύρωση με την Ε.Ο. Βόλου - Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος), στον Κισσό Μαγνησίας, λόγω χιονιού και ολισθηρότητας, από σήμερα 10-01-2024 (Τετάρτη) και ώρα 10.00 μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων και τον αποχιονισμό της οδού. 

Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Βόλου - Ζαγοράς.

PreviousNext