Τροχοί & TIR

Ζήτησε 50 βαριά ηλεκτρικά eActros

Την πρόθεσή του να αγοράσει 50 βαριά ηλεκτρικά φορτηγά eActros εκφράζει σε επιστολή του προς τη Mercedes-Benz ο όμιλος Hegelmann Group. Πρόκειται για τους ηλεκτρικούς τράκτορες βαρέων μεταφορών eAct
Δευτέρα 17/10/2022 - 15:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Την πρόθεσή του να αγοράσει 50 βαριά ηλεκτρικά φορτηγά eActros εκφράζει σε επιστολή του προς τη Mercedes-Benz ο όμιλος Hegelmann Group.

Πρόκειται για τους ηλεκτρικούς τράκτορες βαρέων μεταφορών eActros η κατασκευή των οποίων σε σειρά παραγωγής για πελάτες θα ξεκινήσει το 2024. Νωρίτερα, μέσα στο 2023, αρκετά πρωτότυπα μοντέλα πρόκειται να δοθούν σε επιλεγμένους πελάτες της Mercedes-Benz για πολύμηνες δοκιμές σε διαφορετικά δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.

Σήμερα, με μια πλήρη φόρτιση, το eActros καλύπτει μια χιλιομετρική απόσταση 500 χιλιομέτρων. Το eActros χρησιμοποιεί μπαταρίες λιθίου με δυνατότητα να φορτίσουν από το 20% στο 80% μέσα σε 30 λεπτά της ώρας σε σταθμό φόρτισης με ηλεκτρική ισχύ ενός μεγαβάτ (megawatt).

Στο σασί του τράκτορα είναι τοποθετημένα τρία πακέτα (συστοιχίες) μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 600 kWh που τροφοδοτούν δύο ηλεκτροκινητήρες στον ίδιο ηλεκτρικό κινητήριο άξονα, οι οποίοι παράγουν συνεχή ισχύ 400 kW (544 HP).

PreviousNext