Τροχοί & TIR

Ζύγιση φορτηγών: 16 νέοι σταθμοί στη Γερμανία

Μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Διαχειριστή Αυτοκινητοδρόμων Autobahn GmbH και του Ομοσπονδιακού Γραφείου για τα Logistics και την κινητικότητα (BALM), 16 νέοι σταθμοί ζύγισης φορτηγών θα προ
Τρίτη 06/06/2023 - 13:27
Κοινοποίηση στα Social Media
Ζύγιση φορτηγών, γεφυροπλάστιγγα
φωτό αρχείου

Μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Διαχειριστή Αυτοκινητοδρόμων Autobahn GmbH και του Ομοσπονδιακού Γραφείου για τα Logistics και την κινητικότητα (BALM), 16 νέοι σταθμοί ζύγισης φορτηγών θα προστεθούν στα σημεία ελέγχου βαρέων οχημάτων των γερμανικών αυτοκινητοδρόμων στο επόμενο διάστημα.


Οι σταθμοί ζύγισης θα φέρουν πλάστιγγες σύγχρονης τεχνολογίας, ψηφιακής λειτουργίας, ικανές να εμφανίζουν και να εκτυπώνουν άμεσα τα βάρη, τόσο το συνολικό μικτό όσο και το βάρος του κάθε άξονα του φορτηγού ή του συρμού.

Ενδιαφέρον επίσης στοιχείο θα αποτελεί η υποδομή του κάθε σταθμού ζύγισης και αυτό γιατί προβλέπεται χώρος στάθμευσης των υπέρβαρων καθώς και διαθέσιμος χώρος για μεταφορτώσεις φορτίου σε άλλο όχημα.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η κυκλοφορία των υπέρβαρων οχημάτων, πάνω από ένα ποσοστό, απαγορεύεται στη Γερμανία.

Ο πρώτος σύγχρονος σταθμός θα λειτουργήσεις πιλοτικά τον Οκτώβριο του 2024 στο Α4 κοντά στο Düren (Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία)
 

PreviousNext