Τροχοί & TIR

Ο διαγωνισμός για το Φράγμα Χαβρία Χαλκιδικής

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, η υποβολή των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Α’ φάση του διαγωνισμού, για το έργο «ΦΡΑΓΜΑ ΧΑΒΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑ
Κοινοποίηση στα Social Media

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, η υποβολή των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Α’ φάση του διαγωνισμού, για το έργο «ΦΡΑΓΜΑ ΧΑΒΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ (ΕΕΝ) ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – Α ΦΑΣΗΣ» στη Χαλκιδική.

Στον διαγωνισμό προσήλθαν τρεις συμμετέχοντες:

  1. ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τ.Ε. ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

  2. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ INTRAKAT – SUEZ ΕAU FRANCE S.A.S. – ΕΥΑΘ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.

  3. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των φακέλων των συμμετεχόντων θα διενεργηθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020.

Το Φράγμα Χαβρία είναι ένα έργο που θα υλοποιηθεί με Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και αφορά στην Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Συντήρηση και Λειτουργία του προτεινόμενου έργου και περιλαμβάνει την υλοποίηση των εξής υποδομών:

  • Του Φράγματος Χαβρία και των συνοδών τεχνικών έργων και τα έργα μεταφοράς από το Φράγμα Χαβρία στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ).

  • Των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ).

  • Εξωτερικών δικτύων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 85.400.000 €  χωρίς Φ.Π.Α. και η κατασκευαστική περίοδος του έργου εκτιμάται σε 3 χρόνια.

Η υλοποίηση του προτεινόμενου έργου θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του χρονίζοντος προβλήματος της περιοχής της Χαλκιδικής σε πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες και καλής ποιοτικής κατάστασης πόσιμου νερού και στη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων μεθόδων αποθήκευσης νερού και δημιουργία νέων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φράγμα Χαβρία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υδροδότησης της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα, οι αυξανόμενες ανάγκες στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία. Το φράγμα θα δέχεται νερό από τον ποταμό Χαβρία στην περιοχή της Ορμυλίας (κωμόπολη του δήμου Πολυγύρου) και υπολογίζεται ότι θα καλύπτει το 33% των αναγκών ύδρευσης της Χαλκιδικής.

PreviousNext