Τροχοί & TIR

Νέα γενιά εκσκαφέων CAT: ντεμπούτο για το μοντέλο 349

Με εντυπωσιακές επιδόσεις η Caterpillar λανσάρει τις μέρες αυτές τον εκσκαφέα CAT 349 «της επόμενης γενιάς», όπως αναφέρει ο κατασκευαστής, υποσχόμενος μέχρι 10% λιγότερη κατανάλωση και 1
Κοινοποίηση στα Social Media

Με εντυπωσιακές επιδόσεις η Caterpillar λανσάρει τις μέρες αυτές τον εκσκαφέα CAT 349 «της επόμενης γενιάς», όπως αναφέρει ο κατασκευαστής, υποσχόμενος μέχρι 10% λιγότερη κατανάλωση και 15% λιγότερο κόστος συντήρησης σε σχέση με το μοντέλο 349 F.

Ο νέος εκσκαφέας παραδίδεται με το σύστημα Cat Grade 2D, με το οποίο ο χειριστής λαμβάνει οπτική εικόνα σε οθόνη επαφής εκτός της καμπίνας του, του βάθους και του χώρου που δουλεύει η τσάπα. Παράλληλα, με το σύστημα Grade Assist η λειτουργία της μπούμας γίνεται αυτόματα έτσι, ώστε να επιτυγχάνεται γρηγορότερος χρόνος του κύκλου εργασίας του μηχανήματος (εκσκαφή, ανύψωση, περιστροφή, απόθεση).

Η μείωση του κόστους συντήρησης οφείλεται κυρίως στα νέα, αυξημένης απόδοσης, φίλτρα, όπως το φίλτρο αέρα, το οποίο τώρα ενσωματώνει ένα προ-φίλτρο για τον πρώτο καθαρισμό του εισερχόμενου αέρα και προ-φίλτρο κατακράτησης της σκόνης.

Επίσης, το φίλτρο επιστροφής του υδραυλικού υγρού έχει αυξημένη κατά 50% διάρκεια ζωής και ανέρχεται στις 3.000 ώρες λειτουργίας.

Βελτιώσεις με έμφαση στην ασφάλεια και στην άνεση του χειριστή έχουν επέλθει στην καμπίνα του Cat 349. Ξεχωρίζει η εκκίνηση με πάτημα κουμπιού (αντί κλειδιού), η μεγάλη οθόνη ελέγχου των λειτουργιών και η βελτιωμένη μόνωση της καμπίνας, η οποία πληροί τις προδιαγραφές της οδηγίας ROPS (προστασία σε περίπτωση ανατροπής).

Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Cat 349 είναι:

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Cat 349
Κινητήρας Cat 13
Μέγιστη Ισχύς 425 HP
Βάρος σε λειτουργία 49.400 kg
Μέγιστο βάθος Εκσκαφής 8.210 mm
Μέγιστη απόσταση τσάπας (σε επέπεδο έδαφος) 12.150 mm
Μέγιστο ύψος ανύψωσης του φορτίου 7.420 mm

 

PreviousNext