Τροχοί & TIR

Εμπορευματικό Κέντρο Πάτρας

Διαβουλεύσεις για το Εμπορευματικό Κέντρο της Πάτρας Ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ των τοπικών φορέων για την αξιοποίηση των χερσαίων χώρων του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής, που βρίσκε
Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Διαβουλεύσεις για το Εμπορευματικό Κέντρο της Πάτρας

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ των τοπικών φορέων για την αξιοποίηση των χερσαίων χώρων του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής, που βρίσκεται στη νότια περιοχή της Πάτρας και καλύπτει έκταση 180 στρεμμάτων.


Οι χώροι του πρώην εργοστασίου ανήκουν στον Οργανισμό Λιμένα Πατρών, ο οποίος έχει προτείνει τη δημιουργία μεγάλου εμπορευματικού κέντρου, στο οποίο θα απασχολούνται 35 με 40 άτομα, σε δύο βάρδιες και θα υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετούνται 35.000 με 40.000 εμπορευματοκιβώτια ετησίως.


Τη σχετική μελέτη για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Πειραϊκής Πατραϊκής εκπόνησαν από κοινού οι εταιρείες: Κίων Ανώνυμη Εμπορική και Τεχνική εταιρεία, Όμικρον 5-Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ, Ερνστ και Γιάνγκ Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής χρηματοοικονομικών φορολογικών υπηρεσιών και υπηρεσιών διαχείρισης κινδύνων και συμβούλων, η οποία θα γίνει το αντικείμενο της διαβούλευσης της διοίκησης του οργανισμού και των φορέων της Πάτρας, ώστε να καταλήξουν όλοι σε ένα τελικό σχέδιο το οποίο και θα υλοποιηθεί.


Σύμφωνα με τη μελέτη το εμπορευματικό κέντρο θα καλύπτει έκταση από 86 έως 90 στρέμματα από τα 180 στρέμματα που είναι συνολικά η έκταση της «Πειραϊκής Πατραϊκής» στην ακτή Δυμαίων. Τα υπόλοιπα μπορούν να δοθούν για την ανάπτυξη άλλων δράσεων, δημιουργία χώρων πρασίνου κ.λπ.


Το Εμπορευματικό Κέντρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί: για τη στάθμευση ασυνόδευτων ρυμουλκούμενων πλατφορμών, για στάθμευση φορτηγών για αποθήκευση κενών εμπορευματοκιβωτίων, για διαλογή των εμπορευματοκιβωτίων και για αποθήκευση και διανομή των εμπορευμάτων. Παράλληλα μπορούν να αναπτυχθούν μέσα στο χώρο αυτό γραφεία, χώροι για την παραμονή του προσωπικού, και μοτέλ για τη διαμονή των οδηγών των φορτηγών αυτοκινήτων.
Συνοπτικά οι χρήσεις του εμπορευματικού είναι στάθμευση ασυνόδευτων, ρυμουλκούμενων πλατφόρμων και μεταφορά τους με τράκτορες από/προς τα πλοία Ro-Ro των γραμμών Πάτρας - Ιταλίας, στάθμευση φορτηγών οχημάτων που προορίζονται για επιβίβαση στα πλοία Ro-Ro των γραμμών Πάτρας - Ιταλίας, αποθήκευση κενών εμπορευματοκιβωτίων, σταθμός διαλογής εμπορευματοκιβωτίων (κένωση, ανασυσκευασία και πλήρωση) και αποθήκευση και διανομή εμπορευμάτων.

Στο ίδιο τεύχος #247

Test Drive VOLVO
PreviousNext