Τροχοί & TIR

Το ευρώ στη Fyrom

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίνδυνος φυλάκισης για αγορές στη FYROM αν πληρώσετε με ευρώ! Μια ενδιαφέρουσα προειδοποίηση εξέδωσε το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης την οποία μας έστειλε το Σωματείο Διεθνών Μεταφορών Ι
Κυριακή 26/02/2012 - 22:26
Κοινοποίηση στα Social Media

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίνδυνος φυλάκισης για αγορές στη FYROM αν πληρώσετε με ευρώ!

Μια ενδιαφέρουσα προειδοποίηση εξέδωσε το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης την οποία μας έστειλε το Σωματείο Διεθνών Μεταφορών Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Πιερίας «Η Ακρόπολις», σύμφωνα με την οποία, η FYROM ποινικοποίησε και αυστηρά μάλιστα πληρωμές σε συνάλλαγμα στο έδαφός της.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης αναφέρεται, ότι:

«Σε συνέχεια σχετική εγγράφου του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γραφείου Συνδέσμου των Σκοπίων σας ενημερώνουμε ότι ψηφίσθηκε στο Κοινοβούλιο της χώρας και τέθηκε σε ισχύ πρόσφατα, νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ έως 7.000 ευρώ (το ισόποσο καταβλητέο σε δηνάρια), σε όσους χρησιμοποιούν ξένο συνάλλαγμα για την πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών σε καταστήματα, εστιατόρια, αγορές, νοσοκομεία, φαρμακεία κ.λπ. στην ΠΓΔΜ. Για το ίδιο αδίκημα, που αφορά και στους δύο συναλλασσόμενους, προβλέπεται επίσης ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως πέντε έτη».

Παρακαλώ όπως προβείτε στην ενημέρωση των ταξιδιωτών, στις πύλες εξόδου, προκειμένου να επιτευχθεί επαρκής πληροφόρηση εκείνων που προτίθενται να επισκεφθούν την ΠΓΔΜ».

Το Τ&Τ ευχαριστεί τους κ.κ. Αναστάσιο Αλχαζίδη και Κωνσταντίνο Ουκουτζιόγλου, πρόεδρο και γ. γραμματέα αντίστοιχα του Σωματείου «Ακρόπολις» της Κατερίνης, για τη σημαντική αυτή ενημέρωση που μας παρείχαν.

Στο ίδιο τεύχος #247

PreviousNext