Περιλαμβάνει έξτρα συστήματα ασφάλειας και άνεσης

Ελκυστικότερα γίνονται τα CF και XF 105 στην «έκδοση 2009» όπως την ονομάζει η DAF καθώς τα εξοπλίζει με τα συστήματα ACC (Adaptive Cruise Control) και FCW (Forward Collision Warning).

Το ACC παρακολουθεί συνεχώς την πορεία του DAF σε σχέση με το προπορευόμενο όχημα κα τη συγκρίνει με την ταχύτητα που κινείται. Αν κρίνει ότι η ταχύτητα είναι μεγάλη σε σχέση με την απόσταση του προπορευόμενου οχήματος, τότε το σύστημα επεμβαίνει και μειώνει την ταχύτητα, ώστε να υπάρχει πάντα η απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας. Αν η απόσταση μεγαλώσει τότε το ACC επιτρέπει και πάλι την αύξηση της ταχύτητας στο προηγούμενο επίπεδο.

Το FCW κάνει το ίδιο, παρακολουθεί δηλαδή την απόσταση σε σχέση με την ταχύτητα και μόλις διαπιστώσει υπέρβαση, τότε προειδοποιεί τον οδηγό με οπτικό και ηχητικό σήμα κινδύνου, ώστε άμεσα να ανακόψει ο ίδιος την ταχύτητα.
Τόσο το ACC όσο και το FCW διατίθενται ως έξτρα (κατά παραγγελία).

Η έκδοση 2009 του XF 105 εξοπλίζεται επίσης με μετρητή βάρους κατά άξονα καθώς και νυχτερινό κλείδωμα το οποίο στην διάρκεια της νύχτας καθιστά απαραβίαστες τις πόρτες της καμπίνας. Τέλος, διαθέσιμο είναι και το σύστημα τηλεματικής της DAF που επιτρέπει μηνύματα προς την έδρα της εταιρείας και αντίστροφα.