Τροχοί & TIR

Αττικό Λιμενικό Σύστημα

Δημιουργείται Αττικό Λιμενικό Σύστημα με εξαγορά των λιμανιών Ελευσίνας, Ραφήνας και Λαυρίου από τον ΟΛΠ Η κυβέρνηση έχει εγκρίνει την πρόταση του ΟΛΠ να εξαγοράσει τα λιμάνια Ελευσίνας, Ραφήνας και
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Δημιουργείται Αττικό Λιμενικό Σύστημα με εξαγορά των λιμανιών Ελευσίνας, Ραφήνας και Λαυρίου από τον ΟΛΠ

Η κυβέρνηση έχει εγκρίνει την πρόταση του ΟΛΠ να εξαγοράσει τα λιμάνια Ελευσίνας, Ραφήνας και Λαυρίου δημιουργώντας το «Αττικό Λιμενικό Σύστημα» αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης.



Με στόχο να υλοποιηθεί το σχέδιο μέσα στο 2010 ή την ερχόμενη άνοιξη (εξαιτίας της οικονομικής κρίσης), ο νομικός σχεδιασμός του εγχειρήματος έχει ολοκληρωθεί αφού ο ΟΛΠ έχει καταλήξει αναφορικά με τις κινήσεις που θα κάνει μετά από συνεννόηση που είχε και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το Αττικό Λιμενικό Σύστημα μόλις υλοποιηθεί θα δώσει την ευκαιρία στη διοίκηση να προχωρήσει σε σωστότερη και πιο λειτουργική κατανομή των λιμενικών υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα λιμάνια. Εξάλλου, αναφορικά με την ανάπλαση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης της Δραπετσώνας, ο κ. Ανωμερίτης μετά από συνάντηση που είχε με όλους τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο ανάπλασης, τόνισε ότι «θα υπογραφεί ένα μνημόνιο κατανόησης τον επόμενο μήνα. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από τη συμφωνία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την ανάπλαση της περιοχής».

Στο ίδιο τεύχος #266

PreviousNext