Τροχοί & TIR

VOLVO FMX

Τα Νέα Off Road Σκληροτράχηλα Φορτηγά Σε ένα από τα μεγαλύτερα λατομεία της Σουηδίας, κοντά στο Γκέτεμποργκ, η Volvo παρουσίασε τη νέα σειρά χωματουργικών FMX, μια γκάμα φορτηγών προοριζόμενα για βα
από Μανώλης Αγριμανάκης | Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media
VOLVO FMX
VOLVO FMX

Τα Νέα Off Road Σκληροτράχηλα Φορτηγά

Σε ένα από τα μεγαλύτερα λατομεία της Σουηδίας, κοντά στο Γκέτεμποργκ, η Volvo παρουσίασε τη νέα σειρά χωματουργικών FMX, μια γκάμα φορτηγών προοριζόμενα για βαριές εκτός δρόμου εργασίες. Και αυτό είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί τα FM, η παραγωγή των οποίων συνεχίζεται αφού καλύπτουν πλήθος μεταφορικών εφαρμογών εντός και εκτός δρόμου, ενώ, τα FMX προορίζονται για βαριές εκτός δρόμου μεταφορές, κυρίως σε λατομεία, εργοτάξια, έργα οδοποιίας κ.ά.

Τα FMX χρησιμοποιούν το ίδιο ακριβώς σασί και την ίδια γραμμή κίνησης με τα FM, όμως ξεχωρίζουν από τη στιβαρότητα της κατασκευής τους και τις τεχνικές επεμβάσεις που έχουν γίνει προκειμένου να δουλέψουν σε δυσκολότερες συνθήκες. Με δυο λόγια, η Volvo προχώρησε στην κατασκευή του FMX προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στον κατασκευαστικό τομέα με ένα εκτός δρόμου σκληροτράχηλο αλλά και αξιόπιστο φορτηγό.

Η ενισχυμένη στιβαρότητα του FMX, η ιδιαιτερότητα του tridem, το κιβώτιο και οι διατάξεις των αξόνων δοκιμάστηκαν και παρουσιάζονται αναλυτικά στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουνίου που κυκλοφορεί.

Στο ίδιο τεύχος #266

PreviousNext