Τροχοί & TIR

Mercedes Actros Show Truck - Η Βελτίωση α λα Mercedes!

Στην προ-παρουσίαση της Mercedes για την Έκθεση ΙΑΑ 2012, δέσποζε ένας πολύ ιδιαίτερος ελκυστήρας. Τον είδαμε από κοντά, και πιστεύουμε πως, ειδικά για τους αυτοκινητιστές, θα είναι ο απόλυτος «κράχτης» στο (αχανές) περίπτερο της Mercedes. «Ντυμένος» όλο με ένα λεπτό φιλμ σε σκούρο γκρι ματ, ακολουθεί τα τελευταία ήθη στον χώρο της βελτίωσης, και συνοδεύεται από πολύ «ψαγμένες» λεπτομέρειες.
από Βασίλης Δαραμούσκας | Τρίτη 10/07/2012 - 16:49
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην προ-παρουσίαση της Mercedes για την Έκθεση ΙΑΑ 2012, δέσποζε ένας πολύ ιδιαίτερος ελκυστήρας.
Τον είδαμε από κοντά, και πιστεύουμε πως, ειδικά για τους αυτοκινητιστές, θα είναι ο απόλυτος «κράχτης» στο (αχανές) περίπτερο της Mercedes.
«Ντυμένος» όλο με ένα λεπτό φιλμ σε σκούρο γκρι ματ, ακολουθεί τα τελευταία ήθη στον χώρο της βελτίωσης, και συνοδεύεται από πολύ «ψαγμένες» λεπτομέρειες.
Οι καλυμμένες λ.χ., με ενθέσεις χρωμίου γρίλιες της μάσκας και τα «φιλετάκια» ανοξείδωτου χάλυβα, χαμηλά, στον προφυλακτήρα δημιουργούν μία ιδιαίτερα «χτυπητή» αντίθεση.

Υπάρχουν και δύο, επίσης πρωτότυπα στοιχεία –το περίγραμμα που διαθέτει για πρώτη φορά το (μικρό) λογότυπο του κατασκευαστή, κάτω ακριβώς από τον ανεμοθώρακα, και τα «βράγχια» στα πλευρικά πάνελ του πλαισίου που «αγριεύουν» πολύ το προφίλ του ελκυστήρα.

Από ό,τι πληροφορηθήκαμε, έπεται άμεσα, συνέχεια καθώς, πέρα από την ανοξείδωτη μπάρα οροφής, στο Αννόβερο θα επιδειχθούν και αντίστοιχες για τη μάσκα και τον προφυλακτήρα, με την πρώτη να έχει πατενταρισμένο από τον κατασκευαστή σχέδιο. Όλα τα εξαρτήματα βελτίωσης έχουν περάσει δοκιμές αντοχής σε ακραίες θερμοκρασίες καθώς και τεστ «δεσίματος» πάνω στο αμάξωμα.
Η συνολική δουλειά διαθέτει μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια –για παράδειγμα, τα ανοξείδωτα μπουλόνια των τροχών φέρουν ανάγλυφο το «αστέρι» της φίρμας.
Περισσότερα στο επόμενο τεύχος του Τ&Τ.

PreviousNext