Τροχοί & TIR

Όρια ηλικίας λεωφορείων

Νέα (αυξημένα) όρια ηλικίας ισχύουν για τα λεωφορεία ΚΤΕΛ και Τουριστικά. Υποχρεωτική επίσης η τοποθέτηση ηλεκτρονικού σήματος και άλλες διευκρινήσεις του υπουργείου.
Τετάρτη 01/08/2012 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Νέα (αυξημένα) όρια ηλικίας ισχύουν για τα λεωφορεία ΚΤΕΛ και Τουριστικά

Υποχρεωτική επίσης η τοποθέτηση ηλεκτρονικού σήματος και άλλες διευκρινήσεις του υπουργείου

Υπό προϋποθέσεις:

  1. Παρέχεται η δυνατότητα στα ΚΤΕΛ να οργανωθούν εφόσον το επιθυμούν σε ανώνυμες εταιρείες α’ μορφής του άρθρου 3 του ν.2963/2001 (Α’ 268), χωρίς να τίθεται καταληκτική ημερομηνία για τη μετατροπή αυτή.
  2. Αυξάνονται τα όρια ηλικίας των αστικών και υπεραστικών Λ.Δ.Χ. που ανήκουν ή είναι εντάσσονται σε ΚΤΕΛ (α) προκειμένου να δύνανται να τεθούν για πρώτη φορά σε κυκλοφορία ως αστικά ή υπεραστικά λεωφορεία Δ.Χ. και (β) για την υποχρεωτική απόσυρση τους από το συγκοινωνιακό έργο. Έτσι πλέον προϋπόθεση για να τεθεί σε κυκλοφορία, για λογαριασμό ΚΤΕΛ, λεωφορείο Δ.Χ. είναι να μην έχει συμπληρώσει τα δέκα πέντε (15) έτη από το έτος κατασκευής του πλαισίου δίχως να προσμετράται το έτος αυτό στον υπολογισμό της ηλικίας ενώ τα λεωφορεία Δ.Χ. που είναι ενταγμένα σε ΚΤΕΛ μπορούν να εξυπηρετούν το συγκοινωνιακό έργο έως τη συμπλήρωση είκοσι επτά (27) ετών από το έτος κατασκευής του πλαισίου χωρίς το συνυπολογισμό του έτους αυτού.
  3. Όσα Λ.Δ.Χ. αυτοκίνητα υπερβαίνουν ή είχαν υπερβεί το προϊσχύον όριο ηλικίας, (23 έτη), και δεν είχαν αποχαρακτηριστεί και αντικατασταθεί έως σήμερα δύνανται να εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν έως τη συμπλήρωση του νέου ορίου ηλικίας (27 έτη). Ομοίως μπορούν να επανακυκλοφορήσουν και τα λεωφορεία που είχαν αποχαρακτηρισθεί λόγω συμπλήρωσης του προϊσχύοντος ορίου ηλικίας (23 έτη), χωρίς όμως να έχουν τεθεί σε κυκλοφορία με αλλαγή τύπου και χρήσης (λεωφορεία Ι.Χ.), εφόσον αυτά όταν είχαν τεθεί σε κυκλοφορία ως Λ.Δ.Χ. για λογαριασμό σε ΚΤΕΛ ήταν ηλικίας μικρότερης των δέκα πέντε (15) ετών.
  4. Τα λεωφορεία αυτά μπορούν να εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν εφόσον υποστούν το προβλεπόμενο περιοδικό τεχνικό έλεγχο και τροποποιηθεί η άδεια κυκλοφορίας αυτών με την αναγραφή του νέου ορίου ηλικίας.
  5. Παρέχεται η δυνατότητα στους χώρους στέγασης ή στάθμευσης και συντήρησης λεωφορείων Δ.Χ. των ΚΤΕΛ Α.Ε. ή τουριστικών λεωφορείων Δ.Χ., να τοποθετούνται δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων.  

Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Αυγούστου που κυκλοφορεί ενημερωθείτε για το τι ισχύει και για τα τουριστικά και τα σχολικά λεωφορεία καθώς και υπό ποιες προϋποθέσεις ισχύουν τα νέα όρια ηλικίας.

PreviousNext