Τροχοί & TIR

Υποχρεωτικές οι συσκευές αλκοτέστ για όσους εισέρχονται στη Γαλλία

Με μια συσκευή ανά χείρας οι διεθνομεταφορείς. Σύμφωνα με το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, όλοι οι οδηγοί που διέρχονται από το γαλλικό έδαφος, είτε για επαγγελματικούς είτε για τουριστικούς λόγους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους συσκευή αλκοτέστ (éthylotest).
Σάββατο 01/09/2012 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με μια συσκευή ανά χείρας οι διεθνομεταφορείς.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, όλοι οι οδηγοί που διέρχονται από το γαλλικό έδαφος, είτε για επαγγελματικούς είτε για τουριστικούς λόγους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους συσκευή αλκοτέστ (éthylotest).

Ο παραπάνω κανονισμός προβλέπεται από το γαλλικό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εφαρμόζεται σε όλα τα οχήματα στη γαλλική Επικράτεια, ανεξαρτήτως εγγραφής τους και για όλους τους οδηγούς ανεξαρτήτως του καθεστώτος τους. Κάθε οδηγός είναι υποχρεωμένος να κατέχει μία συσκευή αλκοτέστ, μη χρησιμοποιημένη και άμεσα διαθέσιμη πριν την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης της, ωστόσο για πρακτικούς λόγους, οι γαλλικές αρχές συνιστούν την κατοχή δύο ή περισσότερων συσκευών αλκοτέστ μη χρησιμοποιημένων, για να είναι άμεσα διαθέσιμη στην περίπτωση ελέγχου, διευκολύνοντας παράλληλα τη χρήση και, ενδεχομένως τη διάθεση στη συνοδεία του. Η συσκευή αλκοτέστ, όπως και τα φάρμακα, δεν πρέπει να εκτίθεται διαρκώς σε ακραίες θερμοκρασίες καθώς μεταβάλλεται εύκολα το σημείο ευφλεκτότητάς της. Προληπτικά επίσης, εάν το όχημα πρόκειται να εκτεθεί σε συνθήκες ακραίας θερμοκρασίας, συνιστάται στον οδηγό να μη φυλάσσει το αλκοτέστ μέσα στο όχημα αλλά επάνω του. Οι θερμοκρασίες χρήσης της συσκευής αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. (Μεταξύ 10 και 40 βαθμών Κελσίου).

PreviousNext