Τροχοί & TIR

Πρεμιέρες από την Voith στην Έκθεση ΙΑΑ 2012

Η Voith παραδοσιακά έχει πάντα κάποια πρεμιέρα στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων ΙΑΑ στο Αννόβερο και στη φετινή εκδοχή της διοργάνωσης δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Κάτω από το σλόγκαν «αποδοτικότητα εν κινήσει» η γνωστή εταιρεία θα παρουσιάσει σειρά προϊόντων για βαριά επαγγελματικά οχήματα. Η κύρια έμφαση δίδεται στην εξοικονόμηση καυσίμου, τη χαμηλή εκπομπή ρύπων και τα κόστη λειτουργίας.
Πέμπτη 23/08/2012 - 17:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Voith παραδοσιακά έχει πάντα κάποια πρεμιέρα στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων ΙΑΑ στο Αννόβερο και στη φετινή εκδοχή της διοργάνωσης δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Κάτω από το σλόγκαν «αποδοτικότητα εν κινήσει» η γνωστή εταιρεία θα παρουσιάσει σειρά προϊόντων για βαριά επαγγελματικά οχήματα.
Η κύρια έμφαση δίδεται στην εξοικονόμηση καυσίμου, τη χαμηλή εκπομπή ρύπων και τα κόστη λειτουργίας.

Είναι γεγονός ότι, η γερμανική εταιρεία τα δύο τελευταία χρόνια ανανέωσε μεγάλο μέρος της γκάμας της και κατά συνέπεια, τα περισσότερα από τα εκθέματα στην ΙΑΑ είναι ήδη γνωστά στους αναγνώστες μας.
Επίσης, τα περισσότερα από αυτά έχουν ιδιαίτερα μεγάλο κύκλο ζωής και η Voith, όπως άλλωστε κάθε μεγάλος προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν ακολουθεί κατ’ ανάγκη τον ξέφρενο ρυθμό παρουσιάσεων των κατασκευαστών οχημάτων.

Η πιο σημαντική πρεμιέρα στο περίπτερο της εταιρείας θα είναι το νέο -σειριακής διάταξης και λειτουργίας- υβριδικό σύστημα ElvoDrive. Προορίζεται για χρήση σε αστικά λεωφορεία και εξελίχθηκε με σκοπό να δίνει τη δυνατότητα στα υβριδικά λεωφορεία που θα το διαθέτουν να κινούνται για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση με χρήση αποκλειστικά ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο στάδιο του λανσαρίσματος, το ElvoDrive θα λειτουργεί επικουρικά, υποστηρίζοντας τον συμβατικό πετρελαιοκινητήρα ώστε αυτός να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο οικονομικά. Η αρχιτεκτονική της κατασκευής του ElvoDrive είναι εξαρχής μελετημένη και για μελλοντικές εφαρμογές. Το σύστημα δηλαδή, με μικρές μετατροπές θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε 100% ηλεκτρικά (plug-in) λεωφορεία αλλά και ως «range extender» όπως αποκαλούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία παρόμοια συστήματα που επεκτείνουν την αυτονομία ενός οχήματος.
Σε περίοπτη θέση τέλος, θα βρίσκεται στο Αννόβερο –Hall 17, για την ακρίβεια- και αυτό που η Voith αποκαλεί efficiency package, ή «πακέτο αποδοτικότητας». Στην καρδιά αυτής της τεχνολογίας βρίσκεται ένα από τα πλέον δημοφιλή προϊόντα του κατασκευαστή, το αυτόματο κιβώτιο DIWA.6, το λογισμικό «διάγνωσης τοπογραφίας» SensoTop που προσαρμόζει τη στρατηγική αλλαγής σχέσεων και το σύστημα τηλεμετρίας Diwa SmartNet.

PreviousNext