Μπορεί για τους επισκέπτες της έκθεσης ΙΑΑ 2012 το περίπτερο της Setra να είχε μόνο οχήματα σε παγκόσμια πρεμιέρα, αλλά ξεχώριζε το (πρώτο με 3 άξονες, ακολουθούν κι άλλα...) 14μετρο τριαξονικό S 517 HD από τη σειρά 500 που, κανείς δεν είχε δει μέχρι τώρα ούτε σε φωτογραφία. Στα 13,9 μέτρα μήκους, για την ακρίβεια, "φοράει" το νέο Euro 6 OM 471 σε έκδοση ισχύος 476 hp, που συνδυάζεται με το επίσης νέο οχτάρι κιβώτιο PowerShift GO 250-8.

Έχουμε αναλύσει με εξαντλητικές λεπτομέρειες οτιδήποτε έχει να κάνει με τη νέα σειρά -από τη διαδικασία εξέλιξης, τον σχεδιασμό και την αεροδυναμική συμπεριφορά, μέχρι την ενεργή ανάρτηση με λειτουργία χαμηλώματος σε υψηλές ταχύτητες, μέχρι την 100% καινούρια γραμμή μετάδοσης κίνησης. Παρόλα αυτά, το S 517 HD, έφερε κάμποσα νέα στοιχεία εξοπλισμού άνεσης, ενεργητικής ασφάλειας καθώς και διακόσμου:

Νέα βαφή "Fiery Volcano", ABA 2 με λειτουργία stop/start, Attention Assist, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, φώτα bi-xenon, ηλεκτρική ρύθμιση για το κάθισμα οδηγού της Isri και πολλά ακόμη. Όλες οι λεπτομέρειες στο τεύχος Οκτωβρίου του Τροχοί & TIR στο πολυσέλιδο ρεπορτάζ από το Αννόβερο. Για τις πρώτες εντυπώσεις, λίιγη υπομονή -σε λίγες εβδομάδες θα οδηγήσουμε όλα τα νέα ComfortClass 500 στην παγκόσμια οδηγική "πρώτη", επί γερμανικού εδάφους.