Τροχοί & TIR

Fiat Ducato: Το «Παγκόσμιο» Βαν της Fiat Professional

Ένα στα πέντε ελαφρά επαγγελματικά που ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη το 2013 στην κατηγορία του Fiat Ducato (3 έως 4,25 τόνων μικτού) έφεραν στη μάσκα το λογότυπο της Fiat Professional. Το Ducato λίγο πριν από το τέλος της περασμένης χρονιάς κινούνταν με ρυθμούς της τάξης του 20,2% σε ό,τι αφορά τα μερίδια αγοράς. Με 2,6 εκατομμύρια μονάδες να έχουν πουληθεί από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς, το 1981, οι Ιταλοί αποκαλούν το μεγαλύτερο βαν που κατασκευάζουν ως «τόσο πετυχημένο που σχεδόν αποτελεί από μόνο του ξεχωριστή μάρκα, μέσα στο γκρουπ της Fiat». Με 133.000 μονάδες να έχουν πουληθεί τη χρονιά που πέρασε το Ducato αντιπροσωπεύει το 30% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων της Fiat Professional. Το Ducato, στην πέμπτη του πλέον γενιά, είναι πρώτο στις ταξινομήσεις στην Ε.Ε. σε 10 αγορές, μεταξύ των οποίων και η ελληνική ενώ, διατίθεται σε 80 χώρες, σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατασκευάζεται σε τρία εργοστάσια, σε Ιταλία, Μεξικό και Βραζιλία. Όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά το όνομα «Ducato», δύο ήταν οι σημαντικές καινοτομίες που συνόδευαν την πρεμιέρα του ιταλικού επαγγελματικού στην αγορά. Η μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς και το ενιαίο, unibody πλαίσιο με την αρθρωτή (modular) αρχιτεκτονική.
από Βασίλης Δαραμούσκας | Πέμπτη 02/01/2014 - 17:16
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα στα πέντε ελαφρά επαγγελματικά που ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη το 2013 στην κατηγορία του Fiat Ducato (3 έως 4,25 τόνων μικτού) έφεραν στη μάσκα το λογότυπο της Fiat Professional. Το Ducato λίγο πριν από το τέλος της περασμένης χρονιάς κινούνταν με ρυθμούς της τάξης του 20,2% σε ό,τι αφορά τα μερίδια αγοράς. Με 2,6 εκατομμύρια μονάδες να έχουν πουληθεί από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς, το 1981, οι Ιταλοί αποκαλούν το μεγαλύτερο βαν που κατασκευάζουν ως «τόσο πετυχημένο που σχεδόν αποτελεί από μόνο του ξεχωριστή μάρκα, μέσα στο γκρουπ της Fiat». Με 133.000 μονάδες να έχουν πουληθεί τη χρονιά που πέρασε το Ducato αντιπροσωπεύει το 30% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων της Fiat Professional.
Το Ducato, στην πέμπτη του πλέον γενιά, είναι πρώτο στις ταξινομήσεις στην Ε.Ε. σε 10 αγορές, μεταξύ των οποίων και η ελληνική ενώ, διατίθεται σε 80 χώρες, σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατασκευάζεται σε τρία εργοστάσια, σε Ιταλία, Μεξικό και Βραζιλία. Όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά το όνομα «Ducato», δύο ήταν οι σημαντικές καινοτομίες που συνόδευαν την πρεμιέρα του ιταλικού επαγγελματικού στην αγορά. Η μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς και το ενιαίο, unibody πλαίσιο με την αρθρωτή (modular) αρχιτεκτονική.

PreviousNext