Τροχοί & TIR

Ταξίδι - Θρίλερ στο Κίεβο με 3 νταλίκες κονβόι

Κονβόι τριών νταλικών σε ένα δύσκολο δρομολόγιο 4.200 χλμ και 11 ημερών με προορισμό το σπαρασσόμενο Κίεβο. Μαζί τους ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης, καταγράφει πορεία, κινδύνους, απρόοπτα, συνοριακές διελεύσεις, ειδικές τελωνειακές διαδικασίες, κρατάει εξοδολόγιο, επισημαίνει τα αρνητικά του ταξιδιού, συμπεραίνει και συμβουλεύει όσους επαγγελματίες προγραμματίζουν ταξίδι προς Ουκρανία μέσω Μολδαβίας.
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 01/03/2014 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Κονβόι τριών νταλικών σε ένα δύσκολο δρομολόγιο 4.200 χλμ και 11 ημερών με προορισμό το σπαρασσόμενο Κίεβο. Μαζί τους ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης, καταγράφει πορεία, κινδύνους, απρόοπτα, συνοριακές διελεύσεις, ειδικές τελωνειακές διαδικασίες, κρατάει εξοδολόγιο, επισημαίνει τα αρνητικά του ταξιδιού, συμπεραίνει και συμβουλεύει... όσους επαγγελματίες προγραμματίζουν ταξίδι προς Ουκρανία μέσω Μολδαβίας.

Στις φλόγες το Κίεβο

Μόλις το κονβόι του δρομολογίου μας επέστρεψε στην Ελλάδα (πρόλαβε), η κατάσταση στο Κίεβο ξέφυγε από κάθε έλεγχο με ένα νέο αιματηρό ξέσπασμα βίας, το χειρότερο από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στα τέλη Νοεμβρίου. Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Θυμίζουμε ότι οι διαδηλώσεις άρχισαν τον Νοέμβριο, όταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς αρνήθηκε να υπογράψει συμφωνία εμπορικής και τελωνειακής σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κινούμενος προς στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία.

Ένα από τα πιο δύσκολα δρομολόγια των τελευταίων ετών, στα όρια εμφυλίου πολέμου, το καταγράφουμε ανά χιλιόμετρο στο τεύχος Μαρτίου που κυκλοφορεί

PreviousNext