Με τελικό μέγα νικητή τον Ούγγρο Norbert Kiss ολοκλη­ρώθηκε στην πίστα Le Mans το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τρακτόρων που έστειλε στην τρίτη θέση, μετά από πολ­λά χρόνια τον Ισπανό πρωταθλητή Α. Albacete, ενώ έκπληξη θε­ωρείται και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης από τον Γερμανό Jochen Hahn, αν σκεφτούμε, ότι μόλις στον προηγούμενο αγώ­να του Zolder ο Ισπανός βρίσκονταν στη δεύτερη θέση διεκδι­κώντας μάλιστα την πρωτιά (βλέπε προηγούμενες σελίδες).

Για μια ακόμη φορά νικητής των ομάδων ήταν η ΜΑΝ η οποία δεν έχει άλλες βιομηχανικά υποστηριζόμενες ομάδες, πλην της Τσέχικης Buggyra με τα μουράτα Freightliner.

O τελευταίος πάντως, αγώνας στη γαλλική πίστα, επιβεβαίω­σε ότι ο Albacete δεν είναι αχτύπητος, όταν μάλιστα και οι βασι­κοί του αντίπαλοι διέθεταν τα ίδια δυνατά αυτοκίνητα, όλα ΜΑΝ, αλλά – το κυριότερο – ήξεραν πλέον τα σημεία που έπρεπε να «τα δώσουν όλα» για να επιτύχουν το προσπέρασμα.

Ακόμη και η βροχή που δεν σταμάτησε την Κυριακή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δούλεψε υπέρ των εμπειρότερων οδηγών διευρύνοντας σε αρκετές φά­σεις την απόσταση μεταξύ των τρακτόρων, έτσι ώστε να είναι πλέον φανεροί οι διεκδικητές της κούρσας και του πρωταθλήματος.

Οι 53.000 θεατές και φίλοι των αγώνων τρακτόρων αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω, έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές φά­σεις με συνεχή μαρκαρίσματα, αλλά και «τσουγκρί­σματα» ειδικά στους πρώτους γύρους που όλα σχε­δόν τα αυτοκίνητα έπεφταν μαζί πάνω στις στροφές και δεν ήταν λίγα τα κομμάτια από προφυλακτήρες που απομακρύνθηκαν από την πίστα.

Ας δούμε τώρα την τελική κατάταξη του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τους πρώτους δέκα νικητές και να σημειώσουμε ότι οι συμμετοχές ξεπέ­ρασαν τις 100, αλλά φτάνοντας στην τελική μάχη του Le Mans οι αγωνιζόμενοι ήταν οι μισοί.

Πρωταθλητής, λοιπόν ο Ούγγρος Norbert Kiss με 401 βαθμούς και με το ΜΑΝ με αριθμό 4, δεύτερος ο Γερμανός Jochen Hahn με 383 βαθμούς με το Νο 1 ΜΑΝ, τρίτος ο Ισπανός Antonio Albacete με 377 βαθ­μούς με ΜΑΝ και ακολουθούν οι υπόλοιποι νικητές, όπως εμφανίζονται στον πίνακα που ακολουθεί: