Πετρέλαιο + Φυσικό Αέριο στον ίδιο Τράκτορα

Μετά την έκδοση της αναμενόμενης απόφασης με την οποία επιτρέπεται η χρήση πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG – Compressed Natural Gas) και η μετατροπή των αυτοκινήτων σε οχήματα διπλού καυσίμου, το περιοδικό Τ&Τ σας παρουσιάζει τη μετατροπή βαρέως οχήματος – ενός τράκτορα DAF XF 105 460 – που κινείται με πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Τη μετατροπή πραγματοποίησε επιτυχώς η βορειοελλαδίτικη εταιρεία NGT – Natural Gas Technologies, την οποία γνωρίσαμε στην περυσινή έκθεση του Τ&Τ «Transport Show». Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι έχει ήδη επιτραπεί η μετατροπή οχημάτων σε διπλού καυσίμου βενζίνης – φυσικού αερίου. Λέγοντας διπλού καυσίμου σημαίνει ότι κινούνται ταυτόχρονα και με τα δύο καύσιμα σε συγκεκριμένη αναλογία το καθένα ενώ είναι δυνατή και η κίνηση του οχήματος με το ένα μόνο καύσιμο. Ακόμη υπενθυμίζουμε ότι το CNG είναι ο υδρογονάνθρακας μεθάνιο και επειδή (το μεθάνιο), δεν αποτελεί προϊόν διύλισης, λέγεται φυσικό αέριο, όταν δε, αποθηκεύεται υπό πίεση παίρνει τη γνωστή σε μας ονομασία CNG.

Στο τεύχος Μαρτίου θα σας λυθούν όλες σας οι απορίες σχετικά με κατανάλωση, ασφάλεια, κόστος, φθορές, ιπποδύναμη και ΚΤΕΟ.