Τροχοί & TIR

DAF LF «Έκδοση 2016»

Βελτιώσεις που αυξάνουν σημαντικά την εκμετάλλευση του φορτηγού περιλαμβάνει η σειρά των ελαφρών-μεσαίων φορτηγών LF της DAF στην «έκδοση 2016» όπως την ονομάζει ο κατασκευαστής. Κύριο χαρακτηριστικ
Κυριακή 01/11/2015 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Βελτιώσεις που αυξάνουν σημαντικά την εκμετάλλευση του φορτηγού περιλαμβάνει η σειρά των ελαφρών-μεσαίων φορτηγών LF της DAF στην «έκδοση 2016» όπως την ονομάζει ο κατασκευαστής. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι τα περισσότερα – επτά συνολικά – μεταξόνια με το μακρύτερο να φτάνει τα 6,90 μέτρα. Αυτό εξασφαλίζει στον αμαξοποιό σασί μέχρι και 9 μέτρων για την κατασκευή κλούβας ή θαλάμου αυξημένης χωρητικότητας.

Προκειμένου μάλιστα να αυξήσει παράλληλα και τη χιλιομετρική επάρκεια του φορτηγού, ο κατασκευαστής έχει μεριμνήσει για ντεπόζιτα πετρελαίου χωρητικότητας μέχρι τα 1240 λίτρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το LF μπορεί να εκτελεί όχι μόνο αστικές και περιαστικές μεταφορές αλλά και εθνικές, μιλώντας φυσικά για τα ελληνικά δεδομένα. Βελτιωμένη είναι επίσης η αεροδυναμική της καμπίνας η οποία – σύμφωνα με τον κατασκευαστή – συμβάλλει στην χαμηλότερη κατά 4% κατανάλωση κυρίως χάρη στις νέες αεροεισαγωγές, αλλά και στο ειδικά σχεδιασμένο σπόιλερ οροφής, το οποίο βαθαίνει στο κέντρο του και δημιουργεί στρογγυλεμένα μάγουλα για την απώθηση του αέρα. Για τον ίδιο λόγο ανασχεδιασμένο και στρογγυλεμένο είναι και το σκίαστρο στην κορυφή του παρμπρίζ. Το σπόιλερ ενώνεται και γίνεται ένα σώμα με τα κάθετα πτερύγια της καμπίνας, όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στη φωτογραφία, ενώ προς τα πάνω ανοίγει κατά το πλάτος του, έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως υπερκατασκευές των οποίων το πλάτος μπροστά είναι μεταξύ 2,50 και 2,55 μέτρα.

PreviousNext