Τροχοί & TIR

OPEN DAY SCHMITZ CARGOBULL

H νέα κουρτίνα «GENIOS» και o θάλαμος «EXECUTIVE» Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα σε πλήθος αυτοκινητιστών Δεκάδες αυτοκινητιστές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Schmitz Cargobull ΑΕ και προσήλθαν στ
από Μανώλης Αγριμανάκης | Τρίτη 27/10/2015 - 12:21
Κοινοποίηση στα Social Media

H νέα κουρτίνα «GENIOS» και o θάλαμος «EXECUTIVE»

Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα σε πλήθος αυτοκινητιστών Δεκάδες αυτοκινητιστές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Schmitz Cargobull ΑΕ και προσήλθαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κινέτα προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα νέα επικαθήμενα της γερμανικής μάρκας. Κεντρικά εκθέματα η νέα κουρτίνα GENIOS με πλούσιο και αναβαθμισμένο εξοπλισμό και – η έκπληξη της εκδήλωσης – ο νέος θάλαμος S.KO COOL EXECUTIVE που έφερε το ψυκτικό μηχάνημα της ίδιας της Schmitz και το οποίο εντυπωσίασε χάρη στις καινοτομίες που ενσωματώνει, αλλά και το πακέτο service και εγγύησης που η εταιρεία προσφέρει.

Ομάδα Γερμανών συνεργατών πλαισίωσε τα στελέχη της ελληνικής εταιρείας και από κοινού παρουσίασαν στους επισκέπτες τα νέα οχήματα με λεπτομερή ανάλυση και επεξηγήσεις των τεχνικών χαρακτηριστικών τους, τις καινοτομίες που ενσωματώνουν καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν κατά τη χρήση τους, ιδιαίτερα στον τομέα της εκμετάλλευσης και της καινοτομίας.

Η κουρτίνα Genios με εσωτερικό μήκος 13.620 χιλ. έχει απόβαρο 7.161 kg, δίνει ωφέλιμο 26720/30720 kg και φέρει πλήθος πιστοποιητικών (υπερκατασκευής, ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, ADR κ.α.). Το σημαντικότερο στοιχείο της Genios είναι το μονοκόμματο πλαίσιό της με βιδωτό, γαλβανισμένο σασί που αυξάνει τη στιβαρότητά του. Νέο επίσης χαρακτηριστικό είναι το σύστημα LSP II, το οποίο παρέχει σταθερότητα σε περίπτωση μετατόπισης του κέντρου βάρους. Το πάτωμα πάχους 28 mm με φύλλα κόντρα πλακέ αυξημένης αντοχής σε βάρος, εξοπλίζεται με 15 ζεύγη ενισχυμένων κρίκων πρόσδεσης, με 4 σειρές προστατευτικές τάβλες αλουμινίου για συγκράτηση του φορτίου και με μπροστινό «καθρέφτη» ύψους 2.400 mm με μεταλλικές γωνίες κ.α.

Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το νέο θάλαμο Executive της Schmitz καθώς εμφανίστηκε, όπως αναφέραμε παραπάνω, με ψυκτικό μηχάνημα Schmitz σύγχρονης προηγμένης τεχνολογίας. Το SCB, όπως είναι η συντομογραφία του μηχανήματος είναι πετρελαίου/ρεύματος, μονής θερμοκρασίας, το οποίο συνοδεύεται με συμβόλαιο για πλήρες σέρβις και συντήρηση διάρκειας 24 μηνών, με σύστημα τηλεματικής και διασύνδεσης με υπηρεσίες ελέγχου και παρακολούθησης του θαλάμου. Να σημειώσουμε επίσης την ένδειξη στάθμης καυσίμου με φωτισμό τύπου Led και το ντεπόζιτο χωρητικότητας 245 λίτρων πετρελαίου με κλειδαριά.

Στις καινοτομίες του θαλάμου, σημειώνουμε το νέο πάτωμα αλουμινίου τύπου MF6, με τραβέρσες αντοχής 5.500 kg, ενισχυμένη οροφή 125 mm, τα πάνελ FERROPLAST από πολυουρεθάνη, την κλειστή 36άρα παλετοθήκη κ.α. Παράλληλα με τα νέα αυτά προϊόντα της Schmitz, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τα διαθέσιμα μεταχειρισμένα επικαθήμενα – κουρτίνες και θάλαμοι – να πάρουν πληροφορίες, αλλά και απαντήσεις σε κάθε ερώτησή τους. Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά τόσο της κουρτίνας Genios, όσο και του θαλάμου S.KO 24 Executive, δημοσιεύονται στο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι η παραμονή των επισκεπτών στην έδρα της εταιρείας στην Κινέτα κύλησε ευχάριστα, σε μια χαρούμενη, θετική ατμόσφαιρα, με συναντήσεις και «πηγαδάκια» αυτοκινητιστών, εξαιρετική κουζίνα με ελληνικές και γερμανικές γεύσεις, άφθονη μπίρα, μουσική και άψογη φιλοξενία από τους οικοδεσπότες! Ευχάριστη έκπληξη για όσους ήρθαν στην εκδήλωση με τα μικρά παιδιά τους απετέλεσε ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος δημιουργικής απασχόλησης με τη συντροφιά έμπειρης νηπιαγωγού. Την όλη οργάνωση της εκδήλωσης είχε η εταιρεία Εκδόσεις Αγριμανάκη ΑΕ – Τμήμα Εκθέσεων Εκδηλώσεων

Στο ίδιο τεύχος #331

PreviousNext