Τροχοί & TIR

Με αυτοκόλλητο 4,5 ευρώ η είσοδος οχημάτων στο Παρίσι

«Περιβαλλοντικό» σήμα στο πλαίσιο της αρχής «Ο ρυπαίνων πληρώνει» καθιέρωσαν οι γαλλικές αρχές για την είσοδο των οχημάτων στο Παρίσι. Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, θα ι
Πέμπτη 29/12/2016 - 11:54
Κοινοποίηση στα Social Media

«Περιβαλλοντικό» σήμα στο πλαίσιο της αρχής «Ο ρυπαίνων πληρώνει» καθιέρωσαν οι γαλλικές αρχές για την είσοδο των οχημάτων στο Παρίσι.

Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, θα ισχύει για τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Οι οδηγοί για να εισέλθουν στη γαλλική πρωτεύουσα με τη σήμανση ZCR «Ζώνη Χαμηλών Ρύπων» κατά το αντίστοιχο «Low Emission Zone» του Λονδίνου θα πρέπει να έχουν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους ένα αυτοκόλλητο το οποίο μπορούν να το παραγγείλουν και ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα: certificat-air.gouv.fr

Ανάλογα με το επίπεδο (νόρμα) των εκπεμπόμενων ρύπων (π.χ. Euro 3, 4, 5 ή 6) του αυτοκινήτου θα είναι και το χρώμα του αυτοκόλλητου, αλλά δεν έγινε γνωστό αν το κόστος του θα διαφοροποιείται ανάλογα. Έγινε, ωστόσο, γνωστό ότι, το πρόστιμο για τους παραβάτες θα ανέρχεται στα 135 ευρώ για τα φορτηγά.

PreviousNext