Τροχοί & TIR

Τα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία κινούνται από τη ZF

Η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρικών λεωφορείων που έχουν δρομολογηθεί ή δοκιμάζονται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς άξονες από τη ZF. Ο γνωστός προμηθευτής έχει πλέον συ
Κυριακή 01/01/2017 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρικών λεωφορείων που έχουν δρομολογηθεί ή δοκιμάζονται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς άξονες από τη ZF.

Ο γνωστός προμηθευτής έχει πλέον συγκεντρώσει μοναδική τεχνογνωσία σε ηλεκτροκινητήρες, σασί, συστήματα μετάδοσης, ηλεκτρονικά και γενικά τεχνολογία για χαμηλοδάπεδα λεωφορεία. Όλες οι προσπάθειες στο τμήμας Έρευνας & Εξέλιξης του γνωστού προμηθευτή στρέφονται πλέον στην αύξηση της εκμετάλλευσης με μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αυξημένη άνεση.

Οι μηχανικοί της ZF έχουν εξελίξει και η εταιρεία διαθέτει κανονικά στην αγορά, τον ηλεκτρικό άξονα πλύμνης AVE 130 με δύο ασύγχρονα μοτέρ που επιτρέπουν σχετικά υψηλούς ρυθμούς περιστροφής έως 11.000 σ.α.λ. με μέγιστη ισχύ 2x125 kW. Ο συγκεκριμένος άξονας κινεί και το «Λεωφορείο της Χρονιάς 2017» το Urbino 12 electric της Solaris.

Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης των αστικών λεωφορείων εξαρτάται από τους τρόπους φόρτισης και αποθήκευσης της ενέργειας που θα επικρατήσουν. Είναι αξιοσημείωτη η εμπλοκή της ZF σε όλους ουσιαστικά τους τομείς που δοκιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς τον τελευταίο καιρό.

ZF
PreviousNext