Τροχοί & TIR

Διαγωνισμός GENERATION N από τη Nissan για τη στήριξη της νέας γενιάς

Η Nissan συνεχίζει να στηρίζει ανθρώπους οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν ήδη καταφέρει να ξεχωρίσουν για τις καινοτόμες ιδέες και δράσεις τους. Κάνοντας πράξη το σλόγκαν της μάρκας «
Τρίτη 27/02/2018 - 11:19
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Nissan συνεχίζει να στηρίζει ανθρώπους οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν ήδη καταφέρει να ξεχωρίσουν για τις καινοτόμες ιδέες και δράσεις τους. Κάνοντας πράξη το σλόγκαν της μάρκας «Innovation that Excites» (Καινοτομία που Ενθουσιάζει), η καμπάνια GENERATION N αποτελεί μια συνεχή προσπάθεια ανάδειξης και επιβράβευσης ανθρώπων ή ομάδων, που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, καταφέρνουν να ενθουσιάζουν, να καινοτομούν και να διακρίνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επιλέχθηκαν 19 ξεχωριστοί εκπρόσωποι της GENERATION N των οποίων οι μοναδικές δράσεις παρουσιάζονται μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.nissangenerationn.gr. Πρόκειται για νέους ανθρώπους που διακρίνονται για το έργο τους σε τομείς όπως επιχειρηματικότητα, φυσικές επιστήμες, ιατρική, μηχανολογία, κοινωνική προσφορά, αθλητισμός κ.α. Μέσα από 19 σύντομα videos οι πρωταγωνιστές της καμπάνιας παρουσιάζουν το αντικείμενο και το όραμά τους, καλώντας το κοινό να τους στηρίξει με την ψήφο τους.

Ο διαγωνισμός

Το κοινό καλείται να επισκεφθεί το www.nissangenerationn. gr και να ψηφίσει εκείνους που θέλει να κερδίσουν, με τη Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. να επιβραβεύει τους 10 πρώτους, δίνοντάς τους από ένα αυτοκίνητο Nissan Juke για έναν ολόκληρο χρόνο. Ταυτόχρονα, η δράση των νικητών θα προβληθεί στο ευρύ κοινό. Επιπλέον, όσοι από το κοινό ψηφίζουν, θα συμμετάσχουν σε κλήρωση, εκ των οποίων 3 τυχεροί θα ταξιδέψουν στο Παρίσι για να γνωρίσουν την καινοτομία Nissan.

Η διαδικασία συμμετοχής του κοινού

Βήμα 1ο: Μπαίνετε στο www.nissangenerationn.gr.

Βήμα 2ο: Βλέπετε τα video που παρουσιάζουν τα project κάθε συμμετέχοντα.

Βήμα 3ο: Ψηφίζετε τα project που σας εμπνέουν (μέχρι 10 ψήφους) έως τις 15 Μαΐου.

Βήμα 4ο: Συμμετέχετε στην κλήρωση για 3 ταξίδια στο Παρίσι.

Βήμα 5ο: Ανακαλύπτετε τη νικήτρια 10άδα την 1η Ιουνίου.

 

Οι συμμετέχοντες

Αναλυτικά, οι συμμετέχοντες στο GENERATION N είναι οι εξής:

  1. Ομάδα «Προμηθέας» (πρότυπο ηλεκτρονικό όχημα) Η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχει δημιουργήσει το αεροδυναμικό ηλεκτροκίνητο όχημα «Πυρφόρος». Από το 2009, η ομάδα του E.M.Π. αναπτύσσει τον «Πυρφόρο», ένα όχημα που είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο για να τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό από το φωτοβολταϊκό του πλαίσιο και από τελευταίας τεχνολογίας μπαταρίες υψηλής απόδοσης. Ο «Πυρφόρος» θα διαγωνιστεί για ένατη χρονιά στον ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας, στο Queen Elizabeth Olympic Park, στο Λονδίνο. Ο «Πυρφόρος» είναι το δεύτερο ηλεκτροκίνητο όχημα που δημιουργείται από την ομάδα. Στο ιστορικό επιτυχιών της ομάδας «Προμηθέας» περιλαμβάνονται διακρίσεις όπως το ελληνικό ρεκόρ κατανάλωσης ενέργειας, το «Best Team Spirit Award», το «Communication Award» και το «Technical Innovation Award
  2. Δημήτρης Χατζής (δημιουργός Α.Ι. Troopy Robot) Ο δημιουργός του “Troopy”, βρίσκεται στην παγκόσμια λίστα των έξι κατασκευαστών ρομπότ τύπου InMoov, ένα ρομπότ που έχει δεξιότητες ανάλογες με αυτές του ανθρώπου. Στην ηλικία των 11 χρόνων, με αφορμή μία κινηματογραφική ταινία, ξεκίνησε να ασχολείται με τη ρομποτική, ως αυτοδίδακτος, βλέποντας video στο διαδίκτυο. Στα 16 δημιούργησε τον δικό του προηγμένο 3D εκτυπωτή και ξεκίνησε να κατασκευάζει τον Troopy, ένα ανθρωποειδή ρομπότ τύπου InMoov. Ανέπτυξε το project δουλεύοντας το λογισμικό για να μπορεί δώσει στον Troopy τεχνητή νοημοσύνη και προσέθετε στον σκελετό του Troopy κομμάτια που σχεδίαζε και κατασκεύαζε στον 3D εκτυπωτή. Το πρωτότυπο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, τράβηξε την προσοχή σε εκθέσεις τεχνολογίας και επιστημών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως η έκθεση του Massachusetts Institute of Technology, η έκθεση νέων τεχνολογιών της Ελβετίας και το Athens Science Festival.
  3. Typhoon Moto Racing (δημιουργοί αγωνιστικής μοτοσικλέτας)Η φοιτητική ομάδα ασχολείται με την μελέτη και την κατασκευή αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, κατακτώντας την 9η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό MotoStudent. Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2014 από φοιτητές της σχολής μηχανολόγων-μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Οι 19 φοιτητές που απαρτίζουν την Typhoon έχουν δημιουργήσει υποομάδες για να τελειοποιήσουν το project τους, μία αγωνιστική μοτοσυκλέτα 250 κ.εκ. Κάθε ομάδα έχει συγκεκριμένο στόχο που αφορά τη μελέτη και την ανάπτυξη του κινητήρα, του σασί, των ηλεκτρικών, των αναρτήσεων, των φρένων και της αεροδυναμικής. Στόχος τους είναι να μπορέσουν στο μέλλον να εκβιομηχανίσουν τη μοτοσυκλέτα και να δημιουργηθεί ένα τελικό καταναλωτικό προϊόν που θα κυκλοφορεί στον δρόμο. Στα μέσα του 2016 η ομάδα κατέκτησε την 9η θέση στην πίστα της Αραγονίας στην Ισπανία, στον διαγωνισμό Motostudent, με το business plan της να έρχεται 2ο ανάμεσα σε 36 συμμετοχές.
  4. GIVMED (δωρεάν παροχή φαρμάκων σε απόρους)Η ΜΚΟ που προσφέρει περισσευούμενα φάρμακα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Το GIVMED είναι το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων, από ιδιώτες και φορείς, προς όφελος των κοινωνικά ευπαθών ομάδων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν. Έχει λάβει διεθνή βραβεία και διακρίσεις για το έργο του, λαμβάνοντας το χρυσό βραβείο στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016 «Voluntary Action» στον τομέα της υγείας και πρόνοιας, ενώ κέρδισε και την πρώτη θέση στο διαγωνισμό TEDxAUEB TECH.
  5. Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης (δημιουργοί Otto’s Athens Vermouth)Οι mixologists Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης δημιούργησαν το 2017 την πρώτη σύγχρονη Αθηναϊκή Βερμουτερία. Ένα αποστακτήριο που παράγει το Vermouth ως τελικό προϊόν, το οποίο έχει τις ρίζες του στη μικρή Αθηναϊκή αναγέννηση. Τις δεκαετίες του ‘50 και του ’60 το Αθηναϊκό κοινό έδειχνε πολύ μεγάλη προτίμηση στο Vermouth. Παρόλα αυτά, το προϊόν σταμάτησε να βρίσκεται στις προτιμήσεις του κοινού, με αποτέλεσμα να γίνει δυσεύρετο και οι Αθηναϊκές Βερμουτερίες έκλεισαν. Η εποχή της αγάπης προς το Vermouth είναι και η έμπνευση της συνταγής, αλλά και η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισαν οι mixologists, στη σύνθεσή της.
  6. Fight Hoax (λογισμικό φιλτραρίσματος ψευδών διαδικτυακών ειδήσεων)Ο 20χρονος Βαλεντίνος Τζέκας, φοιτητής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ανέπτυξε έναν αλγόριθμο για την καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων στο διαδίκτυο. Η παγκόσμια καινοτομία που ονομάζεται FightHoax καταπολεμά ένα πρόβλημα όπου εταιρίες-κολοσσοί του διαδικτύου επενδύουν τεράστια ποσά και ανθρώπινο δυναμικό για να το περιορίσουν.
  7. Geabit (συσκευή καταγραφής περιβαλλοντικών συνθηκών)Ο Ευάγγελος Καραθάνος δημιούργησε το «Geabit», μια συσκευή που επιτρέπει στον αγρότη να παρακολουθεί εξ’ αποστάσεως τη θερμοκρασία, την υγρασία και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην καλλιέργεια, βοηθώντας να αυξήσει τη σοδειά του και να κρατήσει υγιή τα φυτά. Μπορεί να ειδοποιήσει τον πλησιέστερο Πυροσβεστικό Σταθμό σε περίπτωση που αντιληφθεί φωτιά ή καπνό και η τεχνητή της νοημοσύνη παρέχει την δυνατότητα της πρόβλεψης ασθενειών σύμφωνα με τα δεδομένα που λαμβάνει από το περιβάλλον σε συνδυασμό με πληροφορίες που λαμβάνει από τον αγρότη. Η «Geabit» έχει ήδη ξεχωρίσει σε διεθνείς εκθέσεις και φιλοδοξεί να γίνει γνωστή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό
  8. Θάνος Τσουνάκας, Λευτέρης Γεωργόπουλος, Γιώργος Καίσαρης (Theory Bar and More – The Clumsies – Odori Vermuteria Di Atene)Οι δημιουργοί του αθηναϊκού fine drinking και ιδιοκτήτες μερικών από τα κορυφαία bars της Αθήνας. Οι τρεις παιδικοί φίλοι εισήλθαν πειραματικά στο χώρο της εστίασης το 2013, με ένα όραμα, να μυήσουν τους Αθηναίους στην τέχνη του fine drinking. Πλέον, είναι ιδιοκτήτες τριών από τα πιο διάσημα μπαρ της πόλης και έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, με το Clumsies να έχει κατακτήσει την 9η θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου.
  9. Lommer (Design Luxury Items)Το νέο ελληνικό brand τσαντών και αξεσουάρ από ιδιαίτερα υλικά που κυκλοφορούν ήδη σε όλον τον κόσμο. Η Δανάη Γαβρίλη & Αλκυόνη Ματσουρδέλη ξεκίνησαν ως Product designers με στόχο να δημιουργήσουν ένα brand το οποίο θα προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες ως προς τα υλικά, αλλά θα έχει γνώμονα την υψηλή αισθητική του καινοτόμου design. Έτσι, δημιούργησαν τη «Lommer». Οι δύο επιχειρηματίες σχεδιάζουν, παράγουν και εμπορεύονται μόνες τους τις τσάντες και τα αξεσουάρ με απροσδόκητα υλικά που κυκλοφορούν από την Αυστραλία ως τον Παναμά. Το 2016, τα προϊόντα «Lommer» έλαβαν το βραβείο Silver A' Design Award και συνεχίζουν να καινοτομούν ως προς το design και τα υλικά έχοντας στόχο να δημιουργήσουν αξεσουάρ από ένα νέο υλικό με βάση τον αφρό E.V.A. και το καουτσούκ
  10. b. Street Artist Ο b. είναι Έλληνας street artist που ξεχωρίζει με το εικαστικό του ύφος. Έχει καταφέρει να «στολίσει» με τα graffiti του πολλούς τοίχους, στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο. Έχει φιλοξενηθεί σε πολλές εκθέσεις, φεστιβάλ και project στις ΗΠΑ (όπως στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι και το Λος Άντζελες), το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ πιο πρόσφατα έκανε την ατομική του έκθεση στην Allouche Gallery, στη Νέα Υόρκη με τίτλο «Girls of Summer».
  11. Inagros (αγροτικό εργαλείο πληροφόρησης)Το ολοκληρωμένο αγροτικό εργαλείο πληροφόρησης και επικοινωνίας για αρδευόμενες καλλιέργειες, που τις καθιστά πιο κερδοφόρες και αποδοτικές. Παράλληλα, παρέχει στον γεωπόνο, τη δυνατότητα να ελέγχει από απόσταση τις καλλιέργειες των αγροτών-πελατών του. Η ομάδα δημιουργήθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια και συγκροτείται από 8 μέλη. Η πλατφόρμα βρίσκεται ήδη σε φάση δοκιμαστικής υλοποίησης στην Βοιωτία, τη Θήβα, τον Μαραθώνα και την Τρίπολη.
  12. Κωνσταντίνος Δαλάκας (δημιουργός πρότυπων drones)Ο Κωνσταντίνος Δαλάκας σχεδίασε το 2016 ένα καινοτόμο drone μεταφοράς βοήθειας. Το DM‐II Titan που μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα σαν ελικόπτερο αλλά στη συνέχεια να πετά σαν αεροσκάφος. Το DM‐II Titan διακρίθηκε στο διεθνές Cargo Drone Challenge λαμβάνοντας την πρώτη θέση με την υψηλότερη βαθμολογία του κοινού, αλλά και 6η θέση της συνολικής κατάταξης μεταξύ 429 συμμετοχών από όλο τον κόσμο
  13. ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ιλίου (εθελοντική ομάδα εκτάκτου ανάγκης)Η ομάδα προσφέρει εθελοντικά σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και δωρεάν μαθήματα πρώτων βοηθειών. Οι εθελοντές της είναι εκπαιδευμένοι από 7 κρατικούς φορείς, όπως τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Λιμενικό Σώμα, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ε.Μ.Α.Κ. και τη Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Κ.ΟΜ.Α.Κ.) της Πολεμικής Αεροπορίας, για την διαχείριση κινδύνων και κρίσεων και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπως σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α. Μετά τη φυσική καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής, τον Νοέμβριο του 2017, η ομάδα βοήθησε με όλες της τις δυνάμεις στην κοινότητα της περιοχής.
  14. Sustainable Food Movement in Greece (πρόγραμμα διαχείρισης περισσευούμενης τροφής)Η ομάδα έχει στόχο να προωθήσει την αειφόρο ανάπτυξη στη Γαστρονομία και τη μείωση των απορριμμάτων τροφής στην Ελλάδα. Μια από τις υπηρεσίες της κίνησης είναι η «foodity» μια εφαρμογή κοινής χρήσης πλεονάζουσας τροφής. Στόχος είναι η αφύπνιση των πολιτών ως προς τη σπατάλη και τον όγκο απορριμμάτων τροφής, η εκπαίδευση και η εξειδίκευση των φοιτητών Σχολών Γαστρονομίας και των επαγγελματιών στην αειφόρο γαστρονομία, διοχετεύοντάς την περισσευούμενη τροφή στον καταναλωτή και όχι στα απόβλητα.
  15. Αντώνης Τσαπατάκης (Παραολυμπιονίκης κολύμβησης)Το 2009 ξεκίνησε να ασχολείται με την κολύμβηση ΑμεΑ και από τότε έχει λάβει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Έχει 2 πανελλήνια και ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ, 17 χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια. Από την ηλικία των 5 ξεκίνησε να κολυμπά και μερικά χρόνια μετά έγινε αθλητής του πόλο. Το 2006, σε μια στροφή ενός γνώριμου δρόμου, ακριβώς έξω από το κολυμβητήριο όπου προπονούταν ως πολίστας του ΝΟ Χανίων, η μηχανή του ξέφυγε από την πορεία της λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Πετάχτηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα την παράλυση των κάτω άκρων.
  16. Σ.Π.Α.Ζ. μέλος Μαριλένα ΣαρίδηΗ εκπαιδεύτρια και διασώστρια μικρών ζώων και μέλος του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της προσπαθούσε να περιθάλψει κάθε έμβιο ον που είχε ανάγκη. Μετά τις σπουδές της στη μηχανολογία στην Ελλάδα και την Αγγλία αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο της εκπαίδευσης σκύλων αλλά και της περίθαλψης μικρών ζώων σε σωματεία και καταφύγια. Στη συνέχεια έγινε μέλος του Σ.Π.Α.Ζ., ενός συλλόγου που δραστηριοποιείται στην προστασία των αδέσποτων ζώων, όσον αφορά τη φροντίδα αλλά και τα δικαιώματά τους, από το 1987 και είναι συνδεδεμένος με το RSPCA-UK αλλά και με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.
  17. Κωνσταντίνος Σοφικίτης (φωτογράφος) Έχοντας γυρίσει από τη ζούγκλα των Άνδεων μέχρι τα Ιμαλάια και το Βιετνάμ, ο Κωνσταντίνος είναι πραγματικά «ατρόμητος». Το μέλος των Fearless Photographers έχει στο φωτογραφικό του portfolio δεκάδες δημιουργικές φωτογραφίες όπου πολλές από αυτές έχουν διακριθεί από το πρακτορείο Magnum. Το 2017, σε ένα ταξίδι του για την Αμερικάνικη προεκλογική περίοδο, στη Νέα Υόρκη βρέθηκε στην παρέλαση για το Halloween όπου απαθανάτισε τον «Joker». Η φωτογραφία του άντρα με το κοστούμι του κινηματογραφικού «κακού» της ταινίας «Batman: The Dark Knight» κατέβηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Sony World Photography Awards 2017 όπου απέσπασε το 1ο βραβείο φωτογραφίας δρόμου. Χωρίς να εφησυχάζει, συνεχίζει το έργο του ταξιδεύοντας όλον τον κόσμο και τραβώντας με την κάμερά του διάφορες στιγμές που είναι άξιες να παραμείνουν αναλλοίωτες στον χρό
  18. City Crop (ψηφιακή συσκευή καλλιέργειας σε αστικούς εσωτερικούς χώρους)Η ελληνική Startup που κέρδισε τον διαγωνισμό Future Agro Challenge και το βραβείο Smart Cities στα Startup Europe Awards, με την πρωτοποριακή ψηφιακή συσκευή καλλιέργειας σε εσωτερικούς χώρους. Το 2015 ο Χρήστος Ραυτογιάννης, ο Ευρυβιάδη Μακρίδη και ο Γιώργος Κοκοσιούλης ιδρύσαν τη CityCrop με όραμα να δημιουργήσουν μια συσκευή που να επιτρέπει στον καθένα να καλλιεργήσει λαχανικά και φρούτα σε εσωτερικούς χώρους όπως το σπίτι και το γραφείο. Έτσι, η Startup εταιρεία προσφέρει μία πλήρως αυτοματοποιημένη συσκευή καλλιέργειας εσωτερικού χώρου που λειτουργεί μαζί με μία mobile εφαρμογή και επιτρέπει στους κατοίκους των πόλεων να καλλιεργούν τα δικά τους φρέσκα και υγιεινά λαχανικά, βότανα και φρούτα όλο το χρόνο. Η CityCrop κέρδισε τον διαγωνισμό Future Agro Challenge και το βραβείο Smart Cities στα Startup Europe Awards
  19. Carealia (τεχνολογικά συστήματα φροντίδας ατόμων με άνοια)Η ελληνική Startup που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας αναπτύσσει συστήματα έξυπνης παρακολούθησης που βοηθούν στη φροντίδα των ατόμων με άνοια. Η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους της τεχνολογίας, της κλινικής έρευνας, αλλά και της ψυχολογίας. Οι διασυνδεδεμένες συσκευές της Carealia , αισθητήρες και wearables, εγκαθίστανται σε σπίτια για να βοηθήσουν τόσο τα άτομα με άνοια, όσο και ανθρώπους που τους περιθάλπουν, ανιχνεύοντας έγκυρα και με ακρίβεια τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη νόσο. Η εταιρεία βρέθηκε στους 10 φιναλίστ του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας και ξεχώρισε στον ελληνικό διαγωνισμό Health Start-up Challenge.

 

Καλή Επιτυχία!

PreviousNext