Τροχοί & TIR

Βραβείο σχεδίασης για τη ΜΑΝ

Το νέο MAN Lion's Coach κέρδισε το επίζηλο βραβείο σχεδίασης «iF Design Award» στην κατηγορία «Automobile/Vehicle/Bike». Η επιτροπή του «iF International Forum Design» τιμά για τρίτη συνεχή χρονιά τ
Παρασκευή 13/04/2018 - 14:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Το νέο MAN Lion's Coach κέρδισε το επίζηλο βραβείο σχεδίασης «iF Design Award» στην κατηγορία «Automobile/Vehicle/Bike». Η επιτροπή του «iF International Forum Design» τιμά για τρίτη συνεχή χρονιά τη μάρκα, καθώς το 2016 νικητής ήταν το MAN Intercity, ενώ ένα χρόνο μετά ήταν η σειρά του NEOPLAN Tourliner του ομίλου να διακριθεί.

Η νέα σχεδίαση της ΜΑΝ στο μπροστινό μέρος, το χαρακτηριστικό πίσω μέρος που θυμίζει κινητό τηλέφωνο/ταμπλέτα και η πλαϊνή σχεδίαση που αναδεικνύει ξεκάθαρα τα ξεχωριστά τμήματα του λεωφορείου (χώρος οδηγού, επιβατών, αποσκευών και κινητήρα) δίνουν στο νέο Lion’s Coach μια ιδιαίτερη εμφάνιση. Ξεχωριστός είναι και ο φωτισμός του, τόσο εξωτερικά με τους χαρακτηριστικούς μπροστινούς προβολείς LED και τα φώτα ημέρας LED που λειτουργούν και ως φλας, αλλά και εσωτερικά με τον λευκό LED φωτισμό κατά μήκος της οροφής. Οι επιβάτες του επωφελούνται από την αυξημένη ευρυχωρία, προϊόν της επέκτασης των εσωτερικών αποσκευοθηκών προς το μπροστινό παρμπρίζ και της αύξησης του διαθέσιμου ύψους στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου.

Η επιτροπή που αποτελείτο από 63 ειδικούς στη σχεδίαση, είχε το δύσκολο έργο να επιλέξει ανάμεσα σε 6.402 υποψηφιότητες, προερχόμενες από 54 χώρες. Ο θεσμός του «iF Design Award» πρωτοξεκίνησε το 1953 και οι εκάστοτε νικητές αναδεικνύονται βάσει καθιερωμένων κριτηρίων που αφορούν στη σχεδίαση και το σχήμα του προϊόντος, στις καινοτομίες που αυτό ενσωματώνει, στην εργονομία και στη λειτουργικότητά του, αλλά και στις περιβαλλοντικές πτυχές που πιθανώς έχει.

PreviousNext