Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, εξαρθρώθηκε κύκλωμα, που εισήγαγε στη χώρα μας από τη Βουλγαρία, χημικούς διαλύτες με σκοπό τη νόθευση καυσίμων.

Οι ποσότητες καυσίμου που νοθεύτηκαν ήταν τεράστιες αφού, μόνο μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2018 τα μέλη του κυκλώματος είχαν πραγματοποιήσει τέσσερα δρομολόγια, μεταφέροντας κάθε φορά περί τους 20 τόνους χημικών διαλυτών.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος, αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας από 32 έως 58 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού κώδικα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, που φέρεται ότι θα παραλάμβανε το εμπόρευμα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν στην περιμετρική οδό Πατρών, τράκτορα με επικαθήμενο, ο οποίος είχε εισέλθει στη χώρα μας από τη Βουλγαρία καθώς και ένα τζιπ που λειτουργούσε ως προπομπός.

Σε έρευνα που επακολούθησε στο επικαθήμενο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (26) δεξαμενές, χωρητικότητας 1.000 λίτρων η κάθε μία, οι οποίες περιείχαν συνολικά (19.680) κιλά χημικών διαλυτών, ενώ από τα παραστατικά που βρέθηκαν στον τράκτορα προέκυψε ότι η εταιρία που επρόκειτο να τα παραλάβει ήταν ανύπαρκτη.

Κατασχέθηκαν τα δυο μεταφορικά μέσα, (950) ευρώ, (2.600) λέβα, καθώς και τα έγγραφα στα οποία φαίνεται ότι η εταιρία που έκανε τη νόθευση έχει παραλάβει παρόμοιο εμπόρευμα, για ακόμη τρεις φορές μέσα στο 2018.