Τροχοί & TIR

Βίλα πάνω σε Atego

«Envoy» ονομάζεται το αυτοκινούμενο που δημιούργησε η βρετανική εταιρεία RS Motorhomes, παίρνοντας ως βάση το σασί του Mercedes-Benz Atego. Το μοντέλο τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της εταιρεί
Πέμπτη 24/05/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«Envoy» ονομάζεται το αυτοκινούμενο που δημιούργησε η βρετανική εταιρεία RS Motorhomes, παίρνοντας ως βάση το σασί του Mercedes-Benz Atego. Το μοντέλο τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της εταιρείας από το Γιορκσάιρ που δραστηριοποιείται στη χώρο εδώ και 25 χρόνια. Έκανε ντεμπούτο στην έκθεση «The Confused.com London Motor Show» (17-20 Μαΐου) και οι τιμές του ξεκινούν από τις 285.000 λίρες (326.282 ευρώ).

Τι παίρνει, όμως, κανείς με τόσα πολλά χρήματα; «Πολυτέλεια» είναι η απάντηση, καθώς ουσιαστικά μιλάμε για μια κινητή βίλα, που διαθέτει και το δικό της γκαράζ, στο οποίο χωράνε μοτοσικλέτες, γουρούνες, jet-ski ή ογκώδης εξοπλισμός για περιπετειώδεις αποστολές, όπως επιβάλει και το όνομα Envoy, που στα ελληνικά σημαίνει «Απεσταλμένος».

Το Envoy διαθέτει 8 κρεβάτια, πλήρη κουζίνα, κανονική τουαλέτα και μία πολυτελή κρεβατοκάμαρα με τη δική της ντουλάπα, φωτισμό LED και τηλεόραση. Στο σαλόνι φυσικά συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις, ενώ για όσους θέλουν ακόμα περισσότερο χώρο, υπάρχει και η επιλογή της συρόμενης έκδοσης που επεκτείνεται στο πλάτος.

Το ιδιαίτερο αυτό Mercedes-Benz Atego εξοπλίζεται με έναν diesel κινητήρα 7,7 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους ισχύος και συνεργάζεται είτε με 7τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματο ίδιων σχέσεων. Το Envoy δέχεται και συρόμενο με το συνολικό βάρος του συρμού να φτάνει τους 28 τόνους. Οι πελάτες, τέλος, που φιλοδοξούν να γυρίσουν τον κόσμο με το εν λόγω αυτοκινούμενο, θα επωφεληθούν από τις μπαταρίες των 3 x 200 Amp, το ντεπόζιτο νερού των 440 λίτρων, την ενσωματωμένη γεννήτρια και την κεντρική θέρμανση της Alde.

Στο ίδιο τεύχος #362

PreviousNext