Τροχοί & TIR

Προξενική βοήθεια σε τρίτη χώρα

Σε ισχύ τέθηκε από τον περασμένο μήνα μια ενδιαφέρουσα κοινοτική οδηγία σύμφωνα με την οποία πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ταξιδεύουν σε τρίτες χώρες, θα μπορούν να ζητήσουν προξενική βοήθεια ή
Τετάρτη 13/06/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε ισχύ τέθηκε από τον περασμένο μήνα μια ενδιαφέρουσα κοινοτική οδηγία σύμφωνα με την οποία πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ταξιδεύουν σε τρίτες χώρες, θα μπορούν να ζητήσουν προξενική βοήθεια ή προστασία από οποιαδήποτε προξενική αρχή κοινοτικής χώρας σε περίπτωση που η χώρα τους δεν διαθέτει εκεί πρεσβεία ή προξενική αρχή.

Όπως ανέφερε η Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ε.Ε. Vera Jourova, «οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ταξιδεύουν σε τρίτες χώρες, αν εκεί βρεθούν σε κίνδυνο ή άλλη κατάσταση ανάγκης (ασθένεια, κλοπή του διαβατηρίου τους, σύλληψη κ.α.) θα μπορούν να απευθυνθούν στο προξενείο μιας χώρας μέλους της Ε.Ε. σε περίπτωση που η δική τους χώρα δεν διαθέτει προξενική αρχή στην (τρίτη) χώρα που θα βρίσκονται.

Σημείωσε μάλιστα, πως με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις προξενικές αρχές, το 60% των περιπτώσεων που ένας πολίτης Ε.Ε. ζητάει βοήθεια από την πρεσβεία αφορά στην κλοπή των προσωπικών του εγγράφων (ταυτότητα, διαβατήριο).

PreviousNext