Τροχοί & TIR

Νέο Active Brake Assist 4 στο Econic

Η 4η γενιά του Active Brake Assist περιλαμβάνεται τώρα στον προαιρετικό εξοπλισμό του Mercedes-Benz Econic. Η διαφορά του αναβαθμισμένου συστήματος φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, είναι πως πλέον εί
Σάββατο 19/05/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η 4η γενιά του Active Brake Assist περιλαμβάνεται τώρα στον προαιρετικό εξοπλισμό του Mercedes-Benz Econic. Η διαφορά του αναβαθμισμένου συστήματος φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, είναι πως πλέον είναι σε θέση να ανιχνεύσει και την ύπαρξη πεζών, ένα χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο για το αστικό φορτηγό που χρησιμοποιείται συνήθως ως απορριμματοφόρο.

Το νέο σύστημα Active Brake Assist 4 προειδοποιεί τον οδηγό, την ίδια στιγμή που αναλαμβάνει αυτόματα το μερικό φρενάρισμα του οχήματος, δίνοντάς του το χρόνο να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο ή να προβεί σε κάποιον σωτήριο ελιγμό.

Στα απορριμματοφόρα Econic, το σύστημα Sideguard Assist προσφέρει περαιτέρω βοήθεια στον οδηγό, ο οποίος πρέπει να έχει τα μάτια του στις πινακίδες, στα φανάρια, στην κίνηση, στους πεζούς και στους δικυκλιστές, αλλά και στους συναδέλφους του που χειρίζονται τους κάδους σκουπιδιών.

Πλέον, αν κάτι κινείται στην δεξιά πλευρά του Econic, ο οδηγός προειδοποιείται καθώς ανάβει ένα τριγωνικό φωτάκι LED που έχει τοποθετηθεί στο ύψος των ματιών του, στην μπροστά κολώνα από την πλευρά του συνοδηγού. Αν υπάρχει ενδεχόμενο σύγκρουσης, ενεργοποιείται και η ηχητική προειδοποίηση μέσω των ηχείων του ηχοσυστήματος που βρίσκονται από την πλευρά που ελλοχεύει ο κίνδυνος. Επιπλέον, το LED κοκκινίζει και αρχίζει να αναβοσβήνει, ενώ μετά από δύο δευτερόλεπτα παραμένει σταθερά κόκκινο.

PreviousNext