Τροχοί & TIR

Volvo FE Electric 27 τόνων

Μόλις τρεις εβδομάδες χρειάστηκε η Volvo Trucks για να παρουσιάσει το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό της. Μετά από το Volvo FL Electric, λοιπόν, σειρά έχει τώρα το μεγαλύτερο Volvo FE Electric, το
Κυριακή 13/05/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μόλις τρεις εβδομάδες χρειάστηκε η Volvo Trucks για να παρουσιάσει το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό της. Μετά από το Volvo FL Electric, λοιπόν, σειρά έχει τώρα το μεγαλύτερο Volvo FE Electric, το οποίο έχει σχεδιαστεί για βαρύτερες χρήσεις αστικών διανομών και περισυλλογής απορριμμάτων με μικτά βάρη μέχρι 27 τόνους. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τον επόμενο χρόνο στην Ευρώπη.

Το πρώτο Volvo FE Electric, ένα απορριμματοφόρο του οποίου η υπερκατασκευή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Faun, θα τεθεί σε κανονική χρήση στις αρχές του 2019 στο Αμβούργο. Το ηλεκτρικό μοντέλο θα προσφέρεται σε πολλές παραλλαγές για διάφορους τύπους μεταφορικών εργασιών. Ανάμεσά τους θα υπάρχει και η έκδοση με τη νέα καμπίνα χαμηλής εισόδου της Volvo.

Αναλυτικότερα, τώρα, το νέο Volvo FE Electric εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες με μέγιστη ισχύ 370 kW (496 hp). Η συνεχής αποδιδόμενη ισχύς είναι της τάξης των 260 kW (349 hp) και το σύστημα μετάδοσης είναι δύο ταχυτήτων. Η μέγιστη συνολική ροπή των ηλεκτροκινητήρων ανέρχεται σε 850 Nm και η μέγιστη ροπή του οπίσθιου άξονα είναι στα 28 kNm.

Η αποθήκευση της ενέργειας γίνεται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου 200–300 kWh, οι οποίες εξασφαλίζουν στο Volvo FE Electric αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 200 χλμ. Διατίθενται δύο διαφορετικά συστήματα φόρτισης. Το ένα, ταχείας φόρτισης, το CCS2 με μέγιστη ισχύ φόρτισης 150 kW DC και το άλλο βραδύτερης φόρτισης με ισχύ 22 kW ΑC. Έτσι, ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών των 300 kWh είναι από 1,5 ώρα (CCS2 150 kW) έως περίπου 10 ώρες (φόρτιση χαμηλής ισχύος).

PreviousNext