Τροχοί & TIR

Ηλεκτροκινητήρας Voith για λεωφορεία

H Voith κατασκεύασε ένα νέο ηλεκτρικό κινητήρα, τον οποίο αυτή την περίοδο δοκιμάζει σε ένα πρωτότυπο λεωφορείο Solaris Urbino. Ο υγρόψυκτος κινητήρας μόνιμου μαγνήτη, διαθέτει μετατροπέα υψηλής από
Τρίτη 26/06/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

H Voith κατασκεύασε ένα νέο ηλεκτρικό κινητήρα, τον οποίο αυτή την περίοδο δοκιμάζει σε ένα πρωτότυπο λεωφορείο Solaris Urbino. Ο υγρόψυκτος κινητήρας μόνιμου μαγνήτη, διαθέτει μετατροπέα υψηλής απόδοσης και σύστημα «έξυπνης» διαχείρισης ενέργειας.

Αποδίδει 260 kW (349 hp) ισχύος και 2.250 Nm ροπής και σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να τοποθετηθεί σε πληθώρα βαρέων αρθρωτών λεωφορείων, αλλά και να συνεργαστεί με διάφορους τύπους μπαταριών. Βάσει των μέχρι στιγμής δοκιμών, το λεωφορείο της Solaris που κινείται με τον εν λόγω κινητήρα, έχει αυτονομία άνω των 200 χλμ., μια τιμή που αναμένεται να βελτιωθεί.

Επιπλέον, ο ηλεκτροκινητήρας της Voith έχει συμπαγείς διαστάσεις, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία εγγυάται το μικρότερο βάρος, τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και την απλούστερη συντήρηση. Μικρότερη είναι και η κατανάλωση ενέργειας, γεγονός που εύλογα αυξάνει την αυτονομία, η οποία ενισχύεται περαιτέρω από την ανάκτηση της ενέργειας που παράγεται κατά την πέδηση.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο, τέλος, η Voith θα παρουσιάσει το πρωτότυπο λεωφορείο με τον ηλεκτροκινητήρα της, στη διεθνή έκθεση «IAA Commercial Vehicles 2018» του Ανόβερο. Το σλόγκαν της θα είναι «Drive New Ways».

PreviousNext