Τροχοί & TIR

Ένας γίγας δοκιμάζει IVECO φυσικού αερίου

H ούγγρικη μεταφορική εταιρεία, Waberer’s, από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, μόλις ολοκλήρωσε μια δίμηνη δοκιμή μεταφορών πλήρους φορτίου, με φορτηγά IVECO Stralis NP, τα οποία κινούνται με υγροποιημ
Παρασκευή 26/10/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

H ούγγρικη μεταφορική εταιρεία, Waberer’s, από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, μόλις ολοκλήρωσε μια δίμηνη δοκιμή μεταφορών πλήρους φορτίου, με φορτηγά IVECO Stralis NP, τα οποία κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

Βάσει των πορισμάτων της δοκιμαστικής περιόδου, η εταιρεία σκοπεύει να μεγεθύνει το στόλο της που αποτελείται σήμερα από 4.400 οχήματα, με φορτηγά που χρησιμοποιούν LNG και CNG. Το παραπάνω ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως παρόλο που ο στόλος της Waberer’s έχει μέσο όρο ηλικίας τα 2,5 έτη -κάτι που σημαίνει πως όλα τα diesel φορτηγά της πληρούν τις σύγχρονες αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6- εντούτοις η εταιρεία αναζητά συνεχώς τρόπους να περιορίσει περαιτέρω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της δράσης της, το οποίο κάθε άλλο παρά μικρό είναι, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως μόνο πέρσι τα φορτηγά της διένυσαν περίπου 485 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Στη φωτό, στελέχη της IVECO λίγο πριν την έναρξη δρομολογίου με Stralis 460 LNG.

PreviousNext