Τροχοί & TIR

Νέοι εναλλάκτες Bosch

Η Bosch λανσάρει στην αγορά aftermarket ανταλλακτικών μια νέα σειρά εναλλακτών, οι οποίοι κυμαίνονται από 1,5 έως 3 κιλοβάτ. Οι νέοι εναλλάκτες -ανάλογα με την έκδοση- έχουν διάμετρο από 134 έως 144
Πέμπτη 25/10/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Bosch λανσάρει στην αγορά aftermarket ανταλλακτικών μια νέα σειρά εναλλακτών, οι οποίοι κυμαίνονται από 1,5 έως 3 κιλοβάτ. Οι νέοι εναλλάκτες -ανάλογα με την έκδοση- έχουν διάμετρο από 134 έως 144 χιλιοστά, καλύπτουν ισχύ από 130 έως 250 αμπέρ και διαχειρίζονται θερμοκρασίες κινητήρα έως και 120ο C.

Οι συμπαγείς διαστάσεις καθιστούν εφικτή την τοποθέτηση του εναλλάκτη της Bosch, ακόμα και στην περιοχή του κινητήρα. Ο ανεμιστήρας ψύξης του εναλλάκτη έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο θόρυβος να έχει μειωθεί -σύμφωνα με την εταιρεία- κατά το ήμισυ, ακόμα και στις υψηλές στροφές του κινητήρα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τις προαιρετικές διόδους υψηλής απόδοσης (HED) ή την ενεργή διόρθωση (SAR), η απόδοση μπορεί να αυξηθεί έως και 80%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της μηχανικής δύναμης που απαιτείται από τον εναλλάκτη για να παράγει αρκετή ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες του οχήματος. Τέλος, χάρη στην ειδική τεχνική περιέλιξης και στο κατά 10% μικρότερο βάρος του εναλλάκτη, η Bosch υπόσχεται πως ο νέος εναλλάκτης συμβάλει στην εξοικονόμηση καυσίμου και στη μείωση εκπομπών CO2.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως η γκάμα εκκινητών (μίζες) και εναλλακτών της Bosch, περιλαμβάνει επιπλέον και τη σειρά ανακατασκευασμένων ανταλλακτικών, «Bosch eXchange».

Στο ίδιο τεύχος #366

PreviousNext