Εθνική ή διεθνής μεταφορά; Τι συμφέρει τελικά;

Εξαιτίας της αναδουλειάς που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της μεταφοράς, της έλλειψης φορτίων και της γενικότερης ανασφάλειας, πολλοί αυτοκινητιστές αναζητούν τρόπους ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί ή ακόμη και να επιβιώσουν επιχειρηματικά προκειμένου να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Το βασικότερο ερώτημα που μας απευθύνουν οι περισσότεροι είναι πού συμφέρει να εργαστούν στην εθνική μεταφορά ή τη διεθνή, θέτοντας παράλληλα κάποιες παραμέτρους. Πού υπάρχουν περισσότερα φορτία και πώς πληρώνονται; Από άποψη εσόδων πού είναι πιο προσοδοφόρα; Πού είναι καλύτερες συνθήκες εργασίας, πού κυμαίνονται οι φορτωτικές και πόσο είναι το εξοδολόγιο; Επιπρόσθετα, με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ απευθυνόμαστε και στους νέους μεταφορείς που θέλουν να εισέλθουν στο επάγγελμα καθώς και σε αυτούς που κληρονομούν κάποιο φορτηγό και αποφασίζουν σε μεγαλύτερη ηλικία να ακολουθήσουν τη δουλειά των γονιών τους. Σε όλα τα παραπάνω, έμπειροι αυτοκινητιστές μας δίνουν το δικό τους στίγμα, καταθέτουν την προσωπική τους εμπειρία προσπαθώντας να ενημερώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τους συναδέλφους τους.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Οκτωβρίου (366) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.

Στο ίδιο τεύχος: