Ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης αποσκευών

Το νέο αυτό σύστημα ταυτοποίησης συνοδευόμενων αποσκευών των επιβατών των ΚΤΕΛ θα εγκατασταθεί στα 63 εκδοτήρια εισιτηρίων του σταθμού του Κηφισού.

Σε συνεργασία με την ΠΟΑΥΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών) το υπ Μεταφορών προχώρησε στον σχεδιασμό και στην έγκριση δαπάνης, που αφορά στο σύστημα ταυτοποίησης αποσκευών, το οποίο αποσκοπεί να βελτιώσει τη διακίνηση και την ασφάλεια των αποσκευών, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις υπηρεσίες που παρέχουν στο κοινό τα Υπεραστικά Λεωφορεία.

Ειδικότερα, με την προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικού, μηχανογραφικής υποστήριξης και δικτυακής ασφάλειας στα ΚΤΕΛ Κηφισού θα γίνεται ηλεκτρονική μηχανογράφηση στις αποσκευές των επιβατών. Το έργο, για το οποίο έχει εγκριθεί δαπάνη ύψους 124.000 ευρώ, δεν θα διαφέρει από τα συστήματα που χρησιμοποιούν οι αεροπορικές εταιρείες ταυτοποιώντας με γραμμικό κωδικό και με αυτοκόλλητο πάνω την αποσκευή του επιβάτη.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Οκτωβρίου (366) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.

Στο ίδιο τεύχος: