Τροχοί & TIR

Η Knorr-Bremse αναβαθμίζει τα φορτηγά

Καθώς μελλοντικά, το κάθε φορτηγό θα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου Logistics, η μεταξύ τους συνδεσιμότητα θα συμβάλλει καταλυτικά στην απόδοση του στόλου. Για το λόγο αυτό η Knorr-Bremse παρ
Τρίτη 09/10/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Καθώς μελλοντικά, το κάθε φορτηγό θα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου Logistics, η μεταξύ τους συνδεσιμότητα θα συμβάλλει καταλυτικά στην απόδοση του στόλου. Για το λόγο αυτό η Knorr-Bremse παρουσιάζει τα νέα συστήματα τηλεματικής και συνδεσιμότητας, τα οποία βελτιώνουν τη διαχείριση των εταιρικών στόλων αυξάνοντας την απόδοση των οχημάτων, διευκολύνουν τον προγραμματισμό των συντηρήσεων, την ίδια στιγμή που καθιστούν ευκολότερη τη ζωή των οδηγών, παρέχοντας μεταξύ των άλλων τηλεχειριστήριο για το τρέιλερ.

Η πρώτη διαδραστική λύση τηλεματικής της Knorr-Bremse ονομάζεται «TruckServices ProFleet Connect» και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε φορτηγά όσο και σε επικαθήμενα. Υποστηρίζει μέχρι και έξι πρόσθετες λειτουργίες, κάτι που σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι του στόλου μπορούν να προσαρμόσουν το σύστημα στις συγκεκριμένες ανάγκες τους και να το επεκτείνουν ανάλογα με τις προτεραιότητες που θέτουν. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το σύστημα περιλαμβάνουν τις αυτοματοποιημένες αναφορές κατάστασης σχετικά με την αξιοποίηση της χωρητικότητας του οχήματος, τα δεδομένα δρομολογίων, τις περιόδους οδήγησης και ανάπαυσης, την παρακολούθηση των παραδόσεων σε πραγματικό χρόνο, αλλά και την κατάσταση του οχήματος από τεχνικής πλευράς.

Επιπλέον, το iTAP (Intelligent Trailer Access Point) προσφέρει μια σειρά λειτουργιών που ελέγχονται μέσω εφαρμογής σε μια «έξυπνη» κινητή συσκευή. Επιτρέπει την ανύψωση / χαμήλωμα του «τεμπέλη» και της αερανάρτησης, αλλά και την προβολή μέσω βιντεοκάμερας του φορτίου και του πίσω μέρους του οχήματος. Μπορεί επίσης να παρέχει αναφορές σχετικά με το βάρος του ρυμουλκούμενου και την πίεση - θερμοκρασία κάθε ελαστικού. Μια νέα προσθήκη είναι ένα πακέτο λειτουργιών για τα τρέιλερ με κινούμενο δάπεδο, το οποίο περιλαμβάνει τον έλεγχο δαπέδου και θυρών, της υδραυλικής οροφής και του φωτισμού.

Το σύστημα SafetyDirect, τέλος, της θυγατρικής εταιρείας Bendix της Knorr-Bremse, εστιάζει στην καθοδήγηση των οδηγών και την τεκμηρίωση συμβάντων. Αυτό το εργαλείο αναλύει τις κρίσιμες για την ασφάλεια παραμέτρους, όπως στροφές με υψηλή ταχύτητα, ενεργοποίηση του συστήματος ενεργοποίησης για πρόσκρουση κ.α. και παρουσιάζει τα ευρήματά του με τη μορφή διαγραμμάτων. Οι διαχειριστές του στόλου μπορούν να αξιολογήσουν αυτά τα ευρήματα, πριν ακόμα το φορτηγό επιστρέψει στη βάση του. Η κάμερα που αποτελεί μέρος του συστήματος, καταγράφει επίσης σοβαρά περιστατικά σε βίντεο, κάτι που προσφέρει πολύτιμη βοήθεια κατά την ανάλυση δύσκολων περιστατικών.

PreviousNext