Τροχοί & TIR

Kögel: Ασφάλεια πρόσδεσης – εύκολο άνοιγμα

Η νέα σειρά επικαθήμενων Kögel NOVUM διαθέτει ορισμένα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης απλούστερη, ταχύτερη και πάνω από όλα ασφαλέστερη τόσο για τα προ
Δευτέρα 22/10/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η νέα σειρά επικαθήμενων Kögel NOVUM διαθέτει ορισμένα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης απλούστερη, ταχύτερη και πάνω από όλα ασφαλέστερη τόσο για τα προϊόντα όσο και -κυρίως- για τον ίδιο τον οδηγό. Πρόκειται για ένα μηχανισμό stop συρόμενης οροφής και ένα ιμάντα πρόσδεσης με καστάνια.

Συγκεκριμένα, στα νέα τρέιλερ κουρτίνας Kögel NOVUM, διατίθεται και το νέο σύστημα ασφάλισης της ανοιγόμενης οροφής, Kögel EasyFix, που διευκολύνει την από πάνω φόρτωση του επικαθήμενου από γερανό. Η μετακίνηση ενός τρέιλερ με μια ανοιχτή συρόμενη οροφή που είναι ασφαλισμένη με μια ράβδο ελέγχου, μπορεί να προκαλέσει τη μετακίνηση της ράβδου και το μερικό κλείσιμο της οροφής. Έτσι, η Kögel ανέπτυξε το EasyFix, που διατηρεί την οροφή σταθερά στη θέση της, χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να λάβει μέτρα προφυλάσσοντας τη ράβδο ελέγχου. Ο οδηγός απλά χρειάζεται να σπρώξει τη συρόμενη οροφή προς τα εμπρός και το stop της Kögel την κλειδώνει αυτόματα στην πρότερη θέση και την κρατάει εκεί. Ομοίως, το σύστημα EasyFix επιτρέπει το κλείσιμο της οροφής, δίχως να πρέπει ο οδηγός να την ξεκλειδώσει εκ νέου.

Τέλος, ο νέος υφασμάτινος ιμάντας Kögel FastFix με καστάνια, έχοντας βάρος μόλις 495 γρ., είναι ελαφρύτερος και πιο φιλικός στη χρήση από τις συνήθεις λύσεις ασφάλισης του φορτίου με ξύλινα, αλουμινένια ή και ατσάλινα πλέγματα, τα οποία χρησιμοποιούνται στις μεταφορές τελάρων με μπουκάλια ή μικρών δεμάτων πάνω σε παλέτες. Ο νέος ιμάντας της Kögel είναι εύκαμπτος ώστε να χωράει σε μία εργαλειοθήκη. Συνδέεται και αποσπάται από τους μεσαίους ή γωνιακούς στύλους της καρότσας για γρήγορη, εύκολη και ασφαλή φόρτωση. Ειδικοί βιδωτοί βραχίονες είναι προσαρτημένοι στις κάθετες δοκούς, ώστε ο ιμάντας να μπορεί να προσαρτηθεί σε άλλα ύψη αν αυτό είναι απαραίτητο.

PreviousNext